onsdag 13 december 2017

Ny monark!

Jag har äntligen, för några veckor sedan, köpt mig en riktig testcykel. Jag har tidigare lånat en enklare variant av min pappa. Den har tjänat sitt syfte väl och man blir ju lika trött. Men men det här så får man exakta watt-siffror för alla pass. Något som för mig gjort det väldigt mycket mer intressant med intervallträningen inomhus.Jag köpte den begagnad av en skidåkare i Piteå.


Min nya testcykel, Monark 874e

Cykeln är en Monark 874e och jag passade också på att köpa en golvfläkt från biltema.

Med den här modellen får man lägga på viktskivor i viktkorgen manuellt. Det är lite trixigt innan man vänjer sig men fördelen är att den är väldigt exakt. Vikten i korgen multiplicerat med kadensen ger effekten i watt.

Så man får planera lite vilka effekter och kadenser man vill använda och så använda vikter så det blir lagom.

Nu när jag äntligen kan mäta min insats så har jag börjat göra flertalet test och har ännu fler jag vill testa. Men jag förösker hinna träna lite också så de inte bara blir test. Har planerat in testveckor, återkommer om träningsplaneringen.

Setup


Jag har monterat kadenssensor från min Garmin Edge 520 på den. I och med det kan jag använda varvknappen på Garmin för att få snittkadensen, och därmed snitteffekten, på alla enskilda intervaller också. Jag har självklart bytt pedaler till mina time och jag har fått tag på en steglös sadelstolpe. Jag måte bara skaffa en sadel att sätta på den sen har jag klart bättre justeringsmöjligheter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar