måndag 27 augusti 2018

Review Lampan BAD 2000 från Moonlight Mountain Gear

Jag är sponsrad av Moonlight Mountain Gear och har fått deras lampa Bright as Day 2000 för att kunna testa den. Inlägget innehåller också annonslänkar till outdoorexperten där man kan köpa lampan.

-----
OBS Moonlight mountain gear har sedan jag skrev detta kommit ut med en ny och förbättrad version av BAD 2000. Den hittar man här: BAD 2000 . Jag har inte hunnit testa den nya versionen ännu. Men jag har den nya versionen av 2800 och de är riktigt vassa i nya designen!

Om man är nyfiken på hur man kan resonera när man ska köpa en eller flera lampor att använda vid cykling har jag skrivit om här: Vilken lampa för cykling i mörker? - Min ideala setup
-----

Då det börjar vara riktigt mörkt på kvällarna så tänkta jag att fler kanske går i tankar om att uppgradera belysningen. Tänkte därför beskriva min erfarenhet av lampan "Bright as Day 2000".


Bright as Day 2000 (utdaterat version)
Pris: 2000 kr
Vikt: 105 gramAlla dessa fästen ingår inte för 2000 kr. För styre och hjälm måste man köpa till. 


Styrkor:
Levererar alla 2000 Lumen den lovar
Håller starkt ljus genom hela batteritiden
Bra batteritid
Behaglig ljusbild, 20 grader spread.
Bra möjligheter att fästa på olika utrustning
Väldigt bra huvudfäste för fall när man inte har hjälm
4 ljuslägen
Sladden är mjuk även i kallt väder
Svagheter:
Fäste för styre och hjälm ingår inte utan måste köpas till separat.

Sammanfattning:
Jag har både cyklat och åkt längdskidor med den. 2000 lumen räcker otroligt långt när det verkligen är 2000 lumen. Jag har vid cykling haft den på hjälmen och kombinerat med mindre lampa på styret. Det är skönt att ha båda för de fall man behöver titta åt sidan, men ändå se stigen. Kommer framöver uppgradera till moonlight även på styret.

Den är väldigt ljusstark, kör man i skogen med mycket träd och buskar nära inpå så blir man nästan bländad om man kör på 100%. Jag har ofta kört på 75%. När man åker längdskidor i mörker så åker jag oftast med 50%. På 100% blir man nästan bländad av snön, beroende på hur man har lampan vinklad på huvudet. 25%-läget är bra medan man fipplar med utrustning eller packar ur bilen. Se bilderna för att få en känsla för ljusnivåerna. Bilderna är tagna i kolsvart natt. På 100% stämmer namnet Bright as Day verkligen och jag kan bara tänka mig hur deras 5000 och 10 000 lampor är, galet!Huvudbandet är rejält och har bra byggkvalité, det är inga problem att få det att sitta bra. 

Jag har aldrig fått slut batteri, eller ens behövt gå ner i ljusstyrka pga batteriet. Men de längst jag kört är väl 3-4 h på 75%. Jag har aldrig ens upplevt att den tappat effekt.
Det finns också två riktigt intressanta tester där de jämfört lamporna från Moonlight mountain gear med konkurrenter. De jämför ett test utfört av Valostore på Lumonite, LedX, Lupine och Petzl med motsvarande test för moonlight-lamporna.


Headlamp test comparing moonlight

Moonlight headlamps deliver real lumens

Den stora knappen på lampan gör den lätt att justera även med tumvantar och längdskidstavar på händerna.

Det som ingår är 
huvudställning, laddare, 1m förlängningskabel, 4x18650 Li-on batteri från Panasonic. Fästen för styre och och hjälm måste man dessvärre köpa till. Fästena har ett klicksystem så man kan sätta fästen på olika hjälmar och cyklar för att sedan bara klicka dit lampan. Det är också Go-Profästen vilket gör att man kan använda andra fästen om man har det. 


Jag kan varmt rekommendera den här lampan. Det är den bästa jag provat.


BAD 700 är en mindre lampa jag också använder vilken är en perfekt lampa för styret i kombination med BAD 2000 på hjälmen. Min review av den lampan hittar man här 


Review - Bright as Day 700, moonlight mountain gear


---------------------

Moonlight mountain gears lampor kan du bland annat köpa hos outdoorexperten. Titta närmare på de olika modellerna på länken nedan.

Se mer och köp här:
Outdoorexperten - Moonlight mountain Gear Lampor
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar