fredag 14 september 2018

Serneke Allebike mot drösen!

Det är uppenbart för alla som följer svensk MTB att Serneke Allebike har lyckats otroligt bra med att skapa ett långloppslag.

För att nämna några saker så var de 1-2-3 på SM i XCM och det ligger också 1-2-3 i långloppscupens totalställning just nu. De har vunnit alla långloppen i år 2018, de lopp inte Emil har vunnit har Michael vunnit. På cykelvasan var de 1:a och 3:a. Otroligt dominant. De har såklart otroligt starka åkare från början, sedan när dessa får stöd att kunna satsa samt mycket fixat kring tävlingarna får de ännu mer edge. Lägger man sedan till team-körning till detta så blir det farligt för konkurrenterna. Sticker någon från laget i utbrytning så lär ju inte de från laget som sitter i 2:a gruppen hjälpa till med dragjobbet direkt.

Typiskt utseende på prispallen för långloppen. Foto: Jessica Blomqvist

Även i XCO gör de ju fina resultat, men där har man kanske inte så stor nytta av team-körning, men såklart av stödet från ett team.

"Det vore väldigt intressant om något fler lag skapades för att utmana dem." 

De finns andra lag men de har oftast kanske 2 åkare. Då blir det svårt verkligen teamköra, särskilt om inte båda har en bra dag.

Men då behövs en stor sponsor som kan trycka in lite pengar, motsvarande serneke i det här fallet. Kunde någon bygga ett lag och plocka 3-4 stycken av de som kommer topp 10 på långloppen så vore de intressant se vad de kunde göra. Skulle göra det lite mer intressant att följa tätstriderna.

Samtidigt så blir det ännu svårare för någon utan ett lag att verkligen hävda sig, vilket är ganska tråkigt.

Här kan man läsa lite mer om teamet och deras ambitioner att kanske längre fram bygga ett lag för Världscupen i XCO, det vore väldigt spännande att följa!

Så byggs ett framgångsrikt långloppslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar