onsdag 29 maj 2019

Inför Lugnet XCO och Långa Lugnet

I helgen smäller det med dubbelrace!

Nu har det blivit dags för en av höjdpunkterna för tävlingssäsongen, äntligen få testa banorna i Falun. På lördagen är det Lugnet XCO som körs på de nybyggda banorna. Sedan på söndagen kör jag också Långa Lugnet.

Det ska bli mycket intressant att testa hur kroppen reagerar på tävlingar två dagar i rad. Det är tur att XCO är först för man blir inte lika "dränerad" energimässigt av ett kort och och hårt race. Det borde finnas kvar en hel del till söndagen, men det återstår väl att se.


Team CKCK från racet i Uppsala.
Förra veckan tränade jag på bra med mycket intensitet på stig, vilken behövs så här i början av året. Sen också årets första långa pass över 4 h i helgen.

Idag onsdag var tanken, som vanligt, att köra ett hårdare tömningspass. Men jag har nu sedan måndag dragit med milda förkylningssymtom. Lite ont i halsen, lite rosslig, lite tröttare än vanligt. Jag tränade ändå i måndags och körde 3 intervaller på min favoritstig i hela Skellefteå, Kanalstigen. I fjol låg min tävlingsfart längs stigen kring 7:20 och mitt KOM är 6:47. Nu i måndags körde jag på 7:03, 7:07 och 6:47. Jag hade ingen fin känsla då de kändes som toppeffekten var något strypt för de kortare backarna. Men det var ju ändå rätt stabila tider, detta var med mössa och långtights och hela munderingen. Jag är rätt trygg i att jag putsar KOMet senare i sommar. Men den här lätta förkylningen jag nu misstänker att jag dras med (Sam har varit förkyld i 2 veckor) är lurig. Det påminner samtidigt om de känningar av pollen jag haft av och till. Så jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Framförallt är jag osäker på om jag ska köra ett hårt och långt pass ikväll eller om jag ska ta det lite lugnare och hoppas kroppen hinner komma igen till helgen. Jag var i grymt fin form i Uppsala och det vore verkligen roligt om jag kunde få samma känsla nu. Det värsta är nästan om man är lite sådär 80% så man ändå kan köra men inte göra sig rättvisa. Nog för att jag ofta nojjar inför race, men det här är jag relativt säker är något fysilogiskt, pollen eller lätt förkylning.

Vi åker mot Falun redan torsdagmorgon och tar med mina föräldrar så det blir som en minisemester för familjen. Pappa ska också köra loppet på söndagen. På fredagen är tanken att reka XCO banan.

Sen var de ju det här med däck, jag har beställt Racing Ralph att ha fram (och bak har jag redan), men det är oklart om de hinner komma. De var i Umeå igårkväll så det är verkligen att singla slant. Men det finns några plan B, så ja gfår se hur jag ska göra. Håller tummarna att dde kommer så kan jag byta ikväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar