onsdag 24 oktober 2018

Processmål grundträning 2019

Blev ett inlägg om varje typ av mål tillslut. Processmålen är minst klassiska målen men några som jag tänker utforska om och hur det kan hjälpa mig.

Jag skickar nu ut flera inlägg som tittar bakåt på säsongen och med olika mål och planer för 2019. Egentligen ska man nog först utvärdera gånga säsongen, sedan sätta mål för nästa säsong och så utifrån målen göra en plan som gör att man kan nå målen. Inläggen här kommer ju lite hipp som happ, men processen har jag i princip utfört i ovan nämnd ordning, så planen baseras ju på var jag är och var jag tror jag kan nå till nästa år. Och målen är kopplade till det. Inläggen kommer däremot i den ordning jag fått inspiration att beskriva olika tankar.

När det kommer till processmål är jag inte särskilt bevandrad i hur dessa bör sättas. Men som jag förstår att de ska vara mål kring hur man ska gå tillväga för att nå sina Prestationsmål (mina mål 2019) och Resultatmål(mina mål 2019).

Jag vill verkligen försöka hitta ett bättre mindset att använda fram till starten på race. Alltså på morgonen och delvis kvällen innan race också. Jag blir ju väldigt nervös till den grad att de drabbar uppladdningen. Samtidigt behöver jag lite nerver, på Bike boost i år var jag nog minst nervös på hela året, men då tappade jag istället lite "killer instinct" och blev lite loj när det verkligen gällde.

Processmål

  • Förbättra inställning och mindset nära inför race
    • Hitta positiva tankar och ord att använda inför race
  • Träna minst 1 distanspass över 3 timmar minst varannan vecka.
    • Minst 1 distanspass med hårdare inslag varje månad
  • Få till minst 1 (av 3 planerade) tuff träningsvecka(typ ett träningsläger hemmavid) under uppbyggnaden. 
  • Exekvera träningsplanen tillräckligt nära plan för att kunna utvärdera upplägget
  • Genomför alla nyckelpass med fokus och syfte
  • Vara nöjd med den träning som blir av istället för att vara missnöjd med den träning som inte blir av.
"Vara nöjd med den träning som blir av istället för att vara missnöjd med den träning som inte blir av."

Jag tror det kommer bli väldigt viktigt med den sista punkten eftersom det troligen blir ännu mer utmanande att få till bra mängd träning under 2019. Vi väntar vårt andra barn vilket såklart är superroligt och något vi sett fram emot en längre period. Den guldklimpen väntas dyka upp i början på februari vilket är precis då jag ska växla över från basblocket till första uppbyggnadsblocket. Det är ju troligt att de kommer bli mindre sömn och svårare att få till träning överlag. Enligt många med 2 barn ska det tydligen vara komplett omöjligt att få till någon träning alls, men det ser jag mer som motiverande att visa att de faktiskt går att vara hyfsat snabb trots att man har småbarn. Den här omställningen för familjen är såklart en del i varför jag inte egentligen räknar med att kunna träna särskilt mycket mer under 2019 än jag gjort under 2018. Jag får bara hoppas att mitt resonemang i inlägget Bli bättre utan att träna mer? håller och att jag fortfarande kan utvecklas vidare utan att öka träningsmängden nämnvärt.

Har du använt dig av processmål och hur har det funkat?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar