torsdag 11 oktober 2018

Flat line och lite motiverande galningar

Jag dras med årets (överlägset) längsta förkylning. Innan den här förkylningen så hade jag endast avstått träning 4 dagar pga sjukdom. Nu är det nästan 2 veckor med lite och ingen träning.

Efter WMR så började jag i mitten på veckan träna igen men jag fick då ett återfall eller en ny variant av förkylning som fortfarande håller i sig. var på gymmet igår men till och med det gav mig riktigt hög puls, så det är klart något i kroppen ännu. Men nu ska jag börja upp lite lugnt här så får vi se. Bästa tiden på året att vara sjuk nu så det är väl något att "glädjas" åt.

Annars har jag funderat en hel del på målsättningar inför kommande säsong. Jag har ju ingen klar plan för vilka tävlingar jag vill köra ännu. Men jag börjar ha en bild av vad rimliga målsättningar skulle kunna vara för kommande säsong, tror jag får återkomma till det.

Har lyssnat på flera inspirerande personer sista dagarna, både på youtube och på poddar. Jag har hittat Maratonpodden vilket inte direkt låter som podd för mig, men det visar sig handla väldigt lite om just maraton och är framför allt intervjuer med massa intressanta gäster. Jag har idag lyssnat på intervjuer med Johan Olsson, Anders Aukland, Mikael Mattson och Daniel Tynell. Länkar till de två bästa nedan men lyssna såklart via din pod-app.

http://maratonpodden.se/98-johan-olsson/
http://maratonpodden.se/65-daniel-tynell/

Johan Olsson är ju som en guldgruva, han skulle jag kunna lyssna på länge. Hoppas han startar egen podd vilken han hintat om på instagram. Sen avsnittet med Daniel Tynell var väldigt givande och han hade mycket bra tankemodeller och sätt att se på prestation som jag ska försöka ta till mig. Även flera praktiska tips för att motivera sig själv, vara positiv och att alltid ha ett syfte. Tror verkligen många kan gynnas av att lyssna! Det fanns flera intressana gäster i historiken som jag laddat ner och kommer lyssna igenom eftersom. Marit Björgen, Oskar Svärd, Magdalena Forsberg, Marcus Hellner, Erik Wickström, Susanne Ljungskog.

Jag har också nu inför Kona lyssnat på en del intervjuer med toppatleterna och det har så inspirerande inställning. Lionel Sanders är en liten man crush. Men alla (Sanders, Kienle, Lange, Frodeno, Don) verkar ha gemensamt att det framför allt inte är ute efter ett resultat, utan en perfekt prestation. De är därför alla besvikna att Jan Frodeno inte kommer att tävla i år, då han är den som varit dominant hittills i år, och bla annat gjort en av de grymmaste prestationerna inom traithlon då han på 70.3 Vm sprang avslutande halvmara på 1:06 (!!). De får alltså alla bättre chans till ett resultat, men alla säger i alla fall att det är viktigare att tävla och mäta sig mot det bästa.

De har också gemensam att de ser fram emot punkten i racet då de börjar kännas som de vill ge upp, det är där racet börjar och de längtar liksom till att få ta sig själv till gränsen och pressa sig bortom den. Ganska häftigt mindset och något jag ska försöka närma mig.

På den här kanalen hittar man intervjuer om man är intresserad:
https://www.youtube.com/user/babbittville/featured

Lionel Sanders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar