söndag 3 mars 2019

Upp som en sol ned som en pannkaka

Veckan och de nya träningsblocket började kanon i måndags med nytt personbästa på 20 min max. Sedan har det inte varit lika strålande.

Jag fick in 3 bra pass i början av veckan sen torsdag hade jag tänkt åka lite längre sväng på skidorna men del kom jag iväg väldigt sent pga livet och sen var de så lätt före att jag ville passa på göra en snabb tid på milspåret på vitberget. Det gick överlägsat snabbast i år men bara på vatten och helt ouppvärmd så fanns det mer att hämta. Jag har kollat lite teknikvideos på youtube och försöker tänka på formen en hel del. Det gör enorm skillnad så länge man orkar.

Sen igår började den här veckan deraila snabbt. Jag hade lite småkänningar i halsen och valde att stryka intensiteten och bara rulla 90 minuter. Men en 3 åring med feber som inte ville somna gjorde att det blev 30 minuter rull och inte mer. Sen när jag vaknade i morse så hade jag klart ondare i halsen än igår. Känns riktigt surt när jag haft så bra flyt i träningen. Men som en vis man en gång skrev i sina processmål, jag ska vara "nöjd med den träning som blir av och inte missnöjd med den träning som inte blir av".

Idag blir det ingen träning i alla fall, jag tar någon/några extra vilodagar här och hoppas att det kan lämna kroppen relativt snabbt.

Man blir ganska stressad av instagram där det verkar som alla är ute och gör stig i solen och stenhårda distanspass. I november blev jag stressad av att alla ladda med intervaller när jag lallade runt och hade offseason, sen i december blev jag stressad att alla verkar racea på Zwift och jag fortfarande körde mest sweetspot. Sen blir man stressad över alla i södra Sverige som verkar köra 4 h stig var och varannan dag, medan man själv sitter i en stor snödriva. Men jag gillar uppdelningen och att få åka skidor, men de stressar att se hur specifik träning andra får in.

Jag märker ju dock att de jag gör verkar fungera så jag är ändå rätt trygg i mitt upplägg, men lite griller i huvudet får man.

Idag kunde man i alla fall passa på att se både Vasaloppet och 5 milen i VM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar