lördag 24 juli 2021

SM XCM back in play

Här om dagen blev det klart att SM i långlopp (XCM) kommer att köras i sommar tillslut!

För de första om ni missade min race report från Fjällturen så läser ni den på länken.

Men nu blir det Alliansloppet MTB i Trollhättan som kommer stå som värde för mästerskapet.
Det är ju toppen att de blir av och datumet är den 22 augusti. Planeringen måste ha varit väldigt svår för att de skulle behöva välja ett så pass dåligt datum!?

Den 19:e så går Cykelvasan, så SM i XCM alltså 3 dagar efter vasan. Ja, Vasan blir ett rejält prep-pass för dem som kör båda. Själv hade jag inte planerat att köra cykelvasan detta år. Kört de 2 år nu och man har ett begränsat antal långresor, med allt vad det innebär, i sig på en sommar och då finns det andra tävlingar som motiverar mig mer. Trollhättan är nätta 105 mil hemifrån så det är rätt drygt till.

Dessutom ligger alltså Alliansloppet på samma datum, 22:a, som Swecupen Järfälla XCO. Den tävlingen var jag rätt sugen på faktiskt. Dels är det "bara" 77 mil dit och dels tror jag den tävlingen kommer bli SM något år framöver och då är de kul att ha kört banan innan. 

Järfälla XCOMen nu blir det att fundera hur man ska göra. Överlappet mellan de i elit som kör SM XCM och Swecup XCO är ändå rätt stort. Så risken är att de blir väldigt få som kör Järfälla. "Jaha, bra då kan du göra ett bra placering". Jo, men det är ju ändå inte värt något om hälften inte är med. Yipiie, jag kom 8:a på en swecup, där vi var 10 till start... 

Nervöskikar startlistan till SM XCO ibland och jaoza vilket startfält! Av de 40 stycken är de fler jag räknar med att vara efter än före =) Det är också de man gillar med ett SM, alla som har något att göra där är med, vilket automatiskt validerar resultaten utan frågetecken kring startlistan. Min rimliga förväntan är att kunna tampas om placeringarna mellan 10-20, där varje placering innebär att det är ett stark as till man måste cykla ifrån. Utanför 20 blir jag inte nöjd med, 15-20 är ok, 10-15 är jag riktigt nöjd med och skulle jag kunna upprepa 10:a så vore det i princip fullträff. Redan 10:a är egentligen orimligt givet min träningsvolym jämfört med de andra killarna där framför. Men det var det ju förra året också och på nått sätt gick det ändå. I år har de dessutom lagt till ett varv från 7 till 8 vilket gör att min måltid på 1:27 troligen blir kring 1:40. Kommer vara många trötta kroppar där de sista varven. Där kan man lätt ta eller tappa 2-3 placeringar. Sen har vi ju XCC också, men de får kanske skriva mer om nån gång.

Tillbaka till långlopp har man ju tappat tron att man kan genomföra då de var så länge sedan!? 3 timmar race, där första timmen är galet hårt med spurt i varenda kurva och resten överlevnad.

Hur gör ni, ska ni köra Alliansloppet MTB? 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar