torsdag 8 juli 2021

Mitt nya träningsupplägg allt eller inget...

Jag trodde när jag blev förkyld över Borlänge Tour att det var klart med dessa förkylningar för säsongen. Barnen är inte på förskolan längre, men det verkar ändå kunna hålla sig förkylda...

Lilltjejen har varit hostig och nu har också jag fått hennes förkylning. Man blir ganska leds och på gränsen till uppgiven. Hur ska man kunna bedriva en elitsatsning om man hela tiden blir förkyld? Efter att jag blev frisk för förra vändan har jag hunnit träna ett bra block på 2-3 veckor, riktigt många fina pass och bra veckovolymer. Rent på så sett så var det läge för lite lugnare träning den här veckan, men att det skulle bli mer eller mindre noll träning var jag väl inte inställd på. Det blir svårt hålla uppe och öka nivån när man blir sjuk var 4:e vecka...

Hittills har det blivit 2 extra vilodagar, plus 1 som ändå skulle varit vila. Det är ingen allvarlig förkylning, men ont i halsen, rösten låter för hemskt och så lite ont i huvudet, och givetvis inget vidare tryck i kroppen. Men jag hoppas, som man alltid gör, att de ska vända snabbt så jag kan få igång några bra pass igen. Ja, det är ju nästan en förutsättning för om bara en vecka så ska jag köra Fjällturen och då behöver jag givetvis vara 100%!

I övrigt har jag på sista tiden skissat fram 2 nya träningsbanor, en på vitberget och en på Rösberget (falkträsket). Den senare är nog det bästa banan jag knåpat ihop här omkring. Det skulle dock behövas en rejäl röjning av vissa av stigarna som inte fått så mycket kärlek sista åren vad de verkar. 

Blir bara stigarna röjda kommer det bli kul att köra lite hårda varv på den banan! Den har bra stigning och även teknisk utför så man kan göra skillnad både upp och ned!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar