söndag 24 april 2022

2 minuter på stig, Långa Lugnet inställt och 350 watt utan att nå tröskelpuls

Nu ska vi se, länge sedan senaste inlägget. Jag har tränat på rätt bra. Vill se till att inte behöva driva på i träningen över påsk så jag förlängde blocket innan 1 vecka och det blev lite motigt där på slutet att köra hårt ända in mot påsken. Dels för de är jobbigt träna på hårt men sen var barnen hemma med VAB och det var mycket bråk och stress för missat jobb osv.

Men jag tog det ändå lugnt över påsk, men fick in lite stödträning så att hindra förfall i alla fall. Det blev 3 löprundor där 2 enbart vara lågintensiva zon 2 rundor och den sista innehöll 2 min stavlöpningsintervaller i backe. Riktigt bra pass för att på lite tid för stressa kroppen rejält. Det trevligaste träningen blev dock en topp tur med min bror i fjällen, där aktiva tiden blev kring 3 timmar, riktigt fin dag på fjället!


Efter påsk har jag rullat upp träningen igen, fått in några riktigt bra pass bland annat 3x8 min 40-20 på 435 watt/225 watt och avslutat med 2x5 min 30-30 kring 640 watt med helvila. Riktigt bra pass för 40-20 tar det bästa ur benen och sen ska man producera laktat upprepat utan vila. Orkade inte riktigt hålla ut 30 sek rakt igenom utan tappade lite mot slutet, alltså perfekt belastning.

SEN, idag söndag så hittade jag faktiskt en snutt stig som var både torr och snöfri. Såg den från vägen och kom på att det är världens solbacke som alltid brukar vara först tinat. Det är egentligen ett varv runt ett litet berg, men varvet går nog inte köra för på baksidan är det skugga och snö kvar. Men man får köra fram och tillbaka längs solsidan.

Körde 4x8 minuter kring 350 watt på vägen dit för att grunda lite. Sen blev det 6x2 min stig på plats. Antingen var hjärtat trögt eller så är huvudet ovant att ta i utomhus. 4x8min på ~350 watt och pulsen nuddar aldrig tröskel! Den peakar några slag under och 8 minuter är ändå okej länge att pulsdynamiken ska hinna med. Snittpulsen under 8:orna var inte över 159 (8 slag under tröskel) för någon av intervallerna. Det kändes ändå rätt jobbigt, men klart man hade kunnat fortsätta en bit i slutet av 8 min. Får ta med det som något positivt att det verkar finnas utrymme att gasa.






Hade 2.25" utan korv och lyckats på sista vändan, då jag skulle sätta bästa tiden, punktera bak =) Fick pysa i lite co2 för att rulla hem, som tur var är det bara några minuter hemifrån. 

Galet roligt. Riktigt bra känsla att bara komma på "rätt" cykel igen, den känns så himla bra, sitter som ett smäck. Men som punkan indikerar är man ju inte helt inkörd och "nimble" ännu, men ändå helt okej får jag säga. Har ett litet mål att bli snabbare utför i år. Inte vila utan riktigt kunna trycka på.

Så resten av kvällen har spenderats med att stansa om däck. Bytte till sommarsetup med Thunder Burt 2.35" på Alman och satte 2.35" ralph med korv bak på OIZen. Lite störigt att man inte vet när nya cykeln kommer, hade helst riggat gamla för försäljning, men nu måste den som leva ett tag till och det blir lite byten med däck och annat fram och tillbaka tills ersättaren är i gång. 

---------------------

Har även börjat anmäla mig till lite race nu. Lida Loop blir första tävlingen, skippar Klippingracet i helgen, känns för tight inpå att ha cyklat 700 meter stig innan, hade det varit närmare hade jag nog åkt och fått ett lopp i benen och känt på farten, men nu står jag över och siktar på Lida. Kommer troligen köra Övik XCO helgen innan Lida, det är ett motionslopp men troligen dyker lite snabba herrar upp så man får testgasa lite. 

Sen såg jag att Långa Lugnet blev inställt nu igen 2022, så den helgen stod det mellan Lugnet XCO eller Tolvtjärnsloppet. Fortfarande ett svårt val då jag verkligen gillar båda. Men då det är betydligt närmare och potentiellt sista gången det arrangeras så lutar det åt att jag kör Tolvtjärnsloppet, det är en bra genomkörare för SM i Ludvika. Samtidigt behöver jag någon XCO innan SM i Järfälla, men eventuellt gör jag långkörningen ned till Huskvarna Tour i år. Eller Borlänge, men då gick ju det samma helg som Kraftloppet vilket är väldigt praktiskt nära. Ja, det är som ett pusslande!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar