lördag 9 juli 2022

Uppladdning inför SM

Jag har gått in en 3 veckors period som förberedelser inför 2 stycken SM i slutet på Juli.

Planen var att ta en hårda vecka med många timmar först och sedan ta en lugnare vecka med intensitet, men i mindre doser. Och sedan sista veckan ta det lugn och bara korta insatser. Nu måste jag dock reviderad detta. Barnen har varit sjuka i 2 veckor, men de är faktiskt bättre nu, min fru är också hängig. Och än hur jag vill förneka det så är jag nu också själv krasslig. Jag kände det redan dagen efter OC men det gick faktiskt bra att träna på zon 2, så jag körde på med riktigt bra volym i början på veckan. Klämde även in ett hårdare pass 60-120 och det gick rätt bra ändå. Dessa tolerans-intervaller belastar inte kroppen lika hårt som tex vo2max eller stressad tröskel-träning. Efter det har jag dock få ta det lugnare igen. Till slut kände jag mig så hängig att det var lika bra att ta en vilodag. Så långt ingen större skada skedd. Kanske ett pass som blev zon 2 där jag egentligen hade kört intervaller. Men även efter vilodagen så var jag fortsatt hängig. Snorig och lite tjock i skallen, ont när man sväljer, iaf på morgonen. Så det fick bli ytterligare en vilodag. Känslan pendlar mellan att det är kört allt är förlorat och att det inte är så illa utan jag inte tappar så mycket på något missat intervallpass.

Nu hoppas jag innerligt att jag känner mig märkbart bättre till imorgon söndag så jag kan börja få till någon form av specifik förberedelse till SM. Blir väl lugnt första pass oavsett. Sedan ska vi med familjen till Sundsvall och semestra en natt och där har jag planen att försöka köra lite hårt på nya stigar, blir skitkul! Men nu föll ju hela planen utan nu blir det istället att lyckas rampa upp intensitet under veckan som kommer för att sedan slå av in i sista veckan. I slutet på veckan vill jag ha några snabba varv på mina träningsbanor. 

klart de är surt att bli förkyld veckor innan SM men lite tur i oturen ändå att de var så långt innan att jag borde hinna bli helt frisk i alla fall. Sen jag tycker inte alls att min säsong står och faller med SM utan jag tycker jag redan fått ut så pass fina resultat att jag tar SM med lite mindre stress. Klart det är roligt att få bra nationella resultat att komplettera Lida loop och Huskvarna med och kan jag slita mig in kring 15:e i både XCO och XCM så vore det pricken över i. 

Kan inte mer än göra allt jag kan utifrån det man får "på hand"!  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar:

  1. Surt, småbarnsförkylningar är ett gissel. Håller tummarna för snabb återhämtning! Mvh

    SvaraRadera