måndag 1 augusti 2022

Race Report SM XCC Järfälla

Hemma från semestern nu och dags att avrapportera tävlingarna som kördes söderöver. Första racet var SM XCC som kördes på en riktigt hård bana i Brukets backe. 10 varv där vi var upp nästan halvvägs i slalombacken varje varv!

Jag var rankad absolut sist men det är inte så många med att det inte gör allt för mycket. Det är dock väldigt hårt att köra om i XCC eftersom alla gasar fullt hela tiden!

Start

Jag gör en rätt dålig start och kommer iväg genom första kurvan sist!


Där ligger jag sedan och skramlar hela första varvet, det känns lite hopplöst och jag hinner fundera vad jag håller på med, om jag kör fel klass och så vidare. Men efter första varvet så sätter sig farten lite och de framför börjar mjukna. Jag kan ta någon placering varje varv i den bitiga backen. 

Efter några varv passerar jag en mindre grupp på 3-4 åkare i backen och får dem med mig i rygg sen. Varven går ihop och man kan bara kolla på klockan och gissa se att ja, det är nog kring 12 minuter kvar, överlev! 

De sista 3-4 varven drar jag knappt utför i den enda backen där man kan återhämta. Vill någon förbi och hålla farten fine, men ingen vits ligga och dra med alla på hjul. Så vi rullar ner och sen gasar man i backen. I gruppen är bland annat Samuel Örnborg, Hugo Eliasson och Albin Andersson. 


På sista varvet gasar jag max i backen men benen är spenderade och både Hugo och Albin sitter med på toppen. Det blir helgas sista varvet såklart och i spurten förlorar jag med en halv cykellängd till Hugo Eliasson. 

Det blir en 14:e plats vilken är en förbättring från SM XCC i Göteborg där jag blev 18:e. Så det är jag faktiskt nöjd med, och från den dåliga starten. Men eftersom banan var så tuff och loppet långt (26 minuter) så blev det nästan lite mini-XCO på slutet och folk han verkligen bränna ut sig. Och så även jag, det är en extrem belastning med XCC. Än om det är kort så är det så galet hårt. 
Analys

Snittpuls 170. Snitteffekt 303 watt och NP 351 Watt. Jag brände av 21 "matches" som defineras som 2000 kJ sammanhängande arbete över CP. 21 är i paritet med vad jag brukar ha på XCO-lopp eller långlopp som alltså har betydligt längre tävlingstid. Så man bränner allt men på kortare tid, och hinner såklart inte återhämta ordentligt mellan dessa efforts. Exempel på några matches från racet var: 504 W i 38 sekunder, 531 watt i 37 sekunder, 610 watt i 33 sekunder och så vidare.

Effektprofilen talar sitt tydliga språk:


Tuff Wbal-kurva:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar