fredag 20 januari 2023

Jag blev gamling när jag slutade satsa

Sedan jag slutade satsa hårt så känns det som jag snabbt blivit äldre. Har nu massa skavanker som jag bråkar med. 

I själva verket är de inte kopplat till åldern så mycket som till valet av idrott. 1 squashpass sliter helt enkelt betydligt hårdare på kroppen än flera veckor cykelträning i skaplig volym.

Dras nu med ett "sträckt" muskelfäste i bröstryggen som begränsar rörlighet i nacke och höger arm en del, har fått golfarmbåge (tennisarmbåge fast på insidan) och har börjat få känningar i ljumskarna. Allt är i princip från överbelastning kopplat till squashen. Det är stora rörelseomfång, mycket utsträckta lägen och explosiva rörelser. Sen har jag ju kondition för att verkligen pressa kroppen länge utan att bli trött centralt, vilket bidrar till slitaget. 

Jag tror de mesta blir bättre om jag bara vilar från squashen. Men de är något som hela tiden drar. Kör oftast 2 pass i veckan och 2-3 dagar mellan är precis lagom att jag börjar få ett starkt sug att spela coh inte kan låta bli trots krämpor. Får se om jag lyckas ta en vecka utan squash och vila kroppen lite, kanske kan timea det med någon jobbresa framöver.

Det är ju roligare under tiden med squash än ett motsvarande cykelpass. Det är en otrolig känsla när man lyckas konstruera spelet i en duell och slå "vackra" välavvägda slag för att vinna poängen. Det är långt i från alltid och på andra sidan myntet finns mycket frustration när de inte går bra om man inte lyckas göra allt man i teorin kan o så vidare. 
Men att jaga de där bra spelet är beroendeframkallande. Jag bryr mig mycket mer om att spelet är bra och "rätt" squash än om jag vinner eller inte. 

Lite cykel i den här bloggen nu för tiden, funderar om det blir skadebloggen eller squashbloggen först. Nej, då ska väl fortsatt hålla den träningsfokuserad, det blir bara längre mellan inläggen.
 
Tar en bild från sommarens varma dagar. Det ser rätt fränt ut det där med MTB, de kanske vore nått?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar