tisdag 24 januari 2023

VO2max-test alá Padilla

Tog och hoppade ett squash-pass för att vila upp ljumsken lite och då passade jag på att bränna av ett Padilla-test istället.

Testet har jag beskrivit åtskilliga gånger men här är min bästa beskrivning.

Har inte kört en intervall över 310 watt på monarken sedan säsongen så jag är inte direkt primead för det. Jag var också lite småtjurig under dagen så jag var inställd på att inte ha den bästa skallen, men jag var säker på att jag villa fixa hela 365 watt rampen i all fall. (Mina bästa dagar har jag också fixat hela 400 watt rampen.)


Gammal bild men same same.

Rullade på fint och första gången jag nuddade tröskelpuls var i 330 watt rampen, vilket känns rimligt. Jag skulle gissa tröskel kring 310 W nu. 365 watt var jobbigt och jag uppe och snuffade på 176 puls, men de var aldrig nära att jag inte skulle klara den. Sen 400 watt då börjar det bränna snabbt i benen, men första minuten fixar man nästan alltid efter vilan, sen händer de snabbt, kom till 2 minuter med lite lidande och ville ha lite mer, tänkte 2:15 och körde dit sen vek jag ned mig. Hade säkert lite kvar i kroppen men var inte tillräckligt motiverad att gräva djupt för att förlänga med 15-20 sekunder. 


Resultat:
Vikt: 68.2 kg
Wmax 384 W
VO2max Absolut: 4.82 Liter
VO2max: 70.74 ml/kg/min

Jag hade hoppats jag skulle ligga över 70 ml/kg/min, så det var ju skönt att jag fixade det. Rätt nöjd ändå givet att jag knappt kör intervaller på cykel utan mest bara spelar squash och resten är lugna konditionspass, cykel eller skidor, och så styrka på det. 

Det är ungefär såhär jag brukar ligga till den här perioden på året, även på senare år innan man börjat träna mer fokuserat. Så det är ju bra att veta att nuvarande träning räcker till detta i alla fall.

Däremot tror jag uthålligheten blivit sämre. Jag upplever även vid lättare pass på cykel att benen blir tunga. Sånna pass som knappats märktes och man undrade om de gjorde någon nytta tidigare, de känns nu i benen bara för man kör för lite timmar på cykel. Med timmarna kommer tåligheten och vanan att arbeta och den har man ju tappat lite såklart.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar