söndag 16 juni 2024

Efforts och Gopro

Sommaren rullar på!


Barnen körde Kraftloppet här och de hade riktigt kul! Jag själv stod över då jag inte haft något driv i träningen sista månaderna. Man tänker ju alltid att man ska njuta så mycket av att vara på tävling utan att tävla. Men det stämmer inte riktigt, även om man slipper den där direkta oron och ångesten så skavde de ändå rejält. 

Det är ju liksom fel att inte vara med, har kört Kraftloppet de senaste 5-6 åren och att inte köra kändes inge bra ändå. Fast sen att köra loppet när man knappt kört pass över tävlingstiden blir itne så skoj heller. En bana som kraftloppet bygger på att de ska bli racing för att bli intressant och kul. Lite att köra av folk från gruppen, att brygga upp till en grupp framför eller att attackera på stigarna. Men då man knappt har grundfarten så blir det mest bara slira längst bak i gruppen och sen köra 45 km själv, vilket inte lockade. Nåja, får se om man lyckas sköta träningen och psyket bättre till nästa gång. 

Inte bestämt om några fler tävlingar heller, allt fokus är flytten i juli.
Har kommit igång att köra med Gopro-kameran nu, det är riktigt kul och blir en extra grej att fundera på när man är ute.

Ni hittar min youtubekanal med de klipp jag hunnit lägga upp här. Går gärna in och kolla och kommentera och gilla så jag ser om de finns något intresse mer än mitt eget. 


Jag har ockås testat att överlagra metadata som effekt, puls och lutning i ett klipp där jag kör stenhårt (för mig nu) i en 4 minuters klättring:


Det är rätt kul att se effekt och puls. På tävling hade man helst haft med det, däremot så är det rätt meckigt. Det är en mjukvara från Garmin för deras Virb, där kan man lägra över data från .fit-filer, men det är depreciated så funkar knappt, tex kartfunktion för att synca data till film funkar inte. Så kanske inte blir så mycket att använda det. Kolla gärna och säg vad ni tycker? 

Så här såg datan ut med 417 watt i snitt på 4 minuter och som ni ser sjunker W-bal nästan till noll så detta var en rätt bra värdemätare. Backen tar slut sista minuten så det är lite svårt att hålla trycket.

Även gjort några härliga utförssegment tex "Björnnästen till scouterna":

Tanken är nog att köra mycket sånna fina stig avsnitt, men sen kommer jag också att köra de träningsbanor jag har här runt stan så man kan spana in hela de varven också. Tex WMR-banan. Dock skulle man i många fall helst ha någon som ligger framför då det blir mer för ögonen att titta på.

Jag har också laborerat med stående vs liggande kameravinkel. Med stående ser man mycket bättre för delnign till instagram, men det blir mycket rörigare bild så man blir nästa åksjuk. Med vidvinkel (superview) så trycks bilden ihop och det upplevs mycket mindre stökigt. Men man får väl slänga in lite olika vid olika tillfällen. Tog ett tag innan jag hittade inställningen på vinkeln, den msåte vara rätt mycket mer uppåt än man tänker. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar