onsdag 19 juni 2024

Strava-fight

Det var en satsande cyklist här i Skellefteå, Emil Nyman, som ville provocera fram en strava-fight!
Han tog ett KOM från mig, och bara det som de flesta vet räcker ju för att provocera. Men sen döpte han passet till något i stil med "Provocera Johannes" och då kändes det som meddelandet gick fram!

Han är dock i bra form nu och blev tex trea i Kraftloppet, medan jag själv är lite på dekis och såklart inte kan leverera samma tider som jag kunde 2021-2022. Men som tur var var segentet i fråga ett KOM jag tog tidigare, medan jag fortfarande blev bättre. 


Men jag var som sagt väldigt osäker på att kunna klara det, och lite så där smånervös innan jag skulle ut på passet. Både för att jag inte riktigt har de där maxningar i mig nu men också för att man inte vet om de kommer räcka. 

Jag hade en period tyckt bakdämparen kändes lite slapp och som jag hade punka ibland. Hade aldrig kollat trycket sedan servicen och insög snabbt anledningen när jag koppla in pumpen. 122 PSI! Jag brukar ligge på 160 psi så efter att jag tryckt i till rätt tryck blev det en helt annan respons i hela cykeln och rätt balans. Dumt att ta så länga utan att kolla =)

Segmentet är kring 3 minuter med lätt motlut särskilt på slutet, men en något teknisk men ändå rätt "trampig" stig. Den har blivit bredare med åren så det är lättare att hålla räta linjer osv. 

Gick ut rejält hårt då jag vet att jag kan ta lite tid när stigen är som mest trixig. Matade på men känner att jag knappt gjort någon maxning i år än. Inte van att ligga och tugga taggtråd. När jag kom till kraftledningen efter ca 1:45 stumnade benen rejält och de kändes riktigt stumt mot slutet. Men jag hoppades bara skadan skulle vara gjord i den flacka delen och att bara jag höll ut så skule de räcka. Slet mig upp och visst räcktee det. Så nu har jag tagit tillbaka den där åtminstone. Men var rejält krokig efteråt och blodsmak m.m.

Men de var en bra väckarklocka att köra just maxningar, det har ett otroligt träningsvärde tror jag! Och vilket sätt är bättre än just med segment?

Även om jag inte längre kan slå mina gamla rekord så kan man alltid fightas för att hålla samma nivå som året innan. Men det är lätt när man inte direkt har tävlingsplaner att intervallerna blir lite "bekväma". "Det här är träning också, det räcker, jag ska ju inte tävla, jag tål itne att köra hårt nu, jag har dålig återhämting osv osv osv". Gäller att slå bort vekheten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar