söndag 14 januari 2018

Skate 5x10min

Avslutar veckan med ett tröskelpass på skateskidorna. Första gången i år som jag kört intervaller på skidorna men det funkar rätt bra.

Tiden i pulszonerna under passet.

Har man otur med många utförsbackar just under själva intervallen så kan de bli svårt att hålla upp pulsen. Det bästa är egentligen ganska platt spår, då styr man pulsen rätt bra med farten. Blir det mer kuperat blir de ryckigare då man måste gå hårdare för att kompensera för nedförsbackar.

Tyvärr hade jag glömt stänga av autolap på klockan så den sabbade mina varvtider som juag brukar klicka på i början och slutet av intervallen. Jag fick inte ut hela intervallerna för att se snittpulsen, men den låg kring eller strax under tröskel. Jag gick inte för fullt uppför backarna utan försökte ligga kring tröskelpuls även där.

Ett bra pass som avslutar en bra träningsvecka. I veckan blev det 2 tröskelintervallpass på monarken, 1 distanspass på skate, 1 styrkepass i gymmet och så detta hårdare tröskelpass ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar