fredag 19 januari 2018

Tröskelintervaller med låg kadens

Återigen inspirerad av vad eliten gör så testade jag ikväll något jag inte gjort förr. Jag körde tröskelintervaller med låg kadens.

I det här fallet blev det 4x8min och kadensen hamnade mellan 60-62 rpm. Jag la mig något under den effekt jag kör på "vanliga" 4x8min där jag ligger mellan 95-100 kadens. Snitteffekten för intervallerna landade på 274 watt och pulsen höll sig ganska beskedligt under tröskel, men det biter ju bra i benen. Inte ens den sista intervallen fick jag en snittpuls som nådde tröskel, så jag får nog köra samma effekt som vid hög kadens nästa gång och se hur de känns.

Nu går tröskelperioden mot sitt slut, på måndag börjar viloveckan, då ska jag nog passa på att köra lite test, de sliter oftast inte så hårt och kan vara kul få en avstämning.

Jag hoppas det är lite mildare imorgon då ska jag ut på skidorna och köra snabbdistans eller nått i den stilen beroende på hur kalla fötterna blir. Blir det allt för kallt så blir det kanske gymmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar