onsdag 25 april 2018

Volympass på låg kadens

Igår ville jag köra ett lite lugnare pass, körde en hård timme i söndags och 4x8 minuter intervaller i måndags. Det var ett bra tillfälle at testa Ludvigssons tips på styrkeintervaller .

Jag körde alltså 3 minuters arbete följt av 2 minuters vila. 5 minuter per intervall gör det lätt att hålla reda på var man är också. Totalt körde jag 18 stycken sånna intervaller. Effekten la jag på ca 85% av FTP, så riktigt lugnt! Arbetet låg alltså kring 255 watt. Vilan på kanske 150 w. Kadensen körde jag kring 60.


Pulskurva styrkeintervaller
Som man ser på pulsen så blir det inte särskilt jobbigt för centrala kapaciteten. Jag nuddade några gånger vid taket på Zon 3. Huvuddelen av tiden (95 minuter) låg uppdelat i Zon 2 och Zon 3.

Trots att det är så pass lågintensivt arbete så biter de rätt bra i benen sista 3-4 intervallerna. Jag underskattade passet när jag började och tänkte att jag skulle cruisa. Men jag är också så pass ovan vid låg kadens ännu.

Det där känns som ett riktigt bra pass när man behöver slå av lite på intensiteten men ändå inte bara vill rulla lätt. Kommer jag nog använda mer.


Dela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar