torsdag 17 maj 2018

Dubbelhaveri

Nu har jag lyckats haverera båda mina cyklar samtidigt...

Snabba cykeln, fourstroken, har en eker gått av på. Självklart var det en rätt speciell eker, med smalare mittsektion, DT competition race, som ingen butik hade hemma. Så jag har beställt ett par sånna som ska vara på väg. Sen fanns inte så många som jag beställt i lager så det blev en extra fördröjning där, men nu är de på väg i alla fall.

Så några dagar har jag nu istället kört med min stigcykel, Scott Spark 720 med 2.35 däck på. Väger över 12 kg och är sådeles inte riktigt lika snabb, men rätt skön i skogen. Kommer blanda med att köra den för stök och bök med fokus på utför. Sen är det klart att man måste köra med sin racemaskin i alla förhållanden för att bli bra på att cykla snabbt med den. Den är ju lite styvare så man får vara lite mer agil i körstilen, och kan itne sitta ned och mata på samma sätt. Tur jag kört hardtail i många år som ung, så jag har (tror jag) en rätt "lätt" åkstil.  Hur som helst igår när jag var ute och skulle klättra en riktigt svår klättring på teknisk stig så totalförstördes min bakväxel, se bild. Efter att med ena foten sparkat på fart hemmåt så blev jag upplockad av en kille i klubben som räddade en cyklist i nöd, ingen jag kände tidigare, men ett stort tack, sparade den kvällen!

Jag har nu en ny bakväxel på väg.

Jag har dock köpt en "normal" tjock eker som jag satt i hjulet på BMCn. Så nu kommer jag dra i en slang bara tills jag får rätt eker och kan stansa däcket ordentligt igen. Hade först tänkt slippa montera däcket innan rätt eker är på plats men nu har jag slut på cyklar så nu får det blir så.

Ikväll funderar jag på att köra lite bakintervaller uppför liftspåret i slalombacken på vitberget, får se hur det ser ut.

2 kommentarer:

  1. Bara ett tips. Om nippeln är hel så behöver du inte ta av däcket för att byta eker. Om du nu inte har interna nipplar då för då blir det givetvis svårare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, smart! Tänkte inte alls på det. Men just den här gången hade de inte funkat ändå för de var i gängan ekern var av. Så kunde inte få ut ur nippeln.

      Radera