onsdag 3 juli 2019

Gästinlägg - Fru Pulskurvan

Jag tänkte ta över min makes kanal tillfälligt för att delge den andra sidan av en tävling, utanför banan händer det också mycket under en tävlingsdag! Vi skrattar, skriker, hejar och gråter (mest de små). Vi stressar över langning, vi fotar till blogg och sociala medier. Vi har alltid en rolig dag och är ofta mycket trötta när den är över. Här kommer min "Race Report" från Obbola Challenge.

Johannes rapport från själva tävlingen kan man läsa här Race Report - Obbola Challenge

Uppladdning

Vi hade en helt okej tid på packningen. Vi hade planerat avfärd 9:00 och mycket riktigt, 8:59 satt alla fastspända och redo för avgång. Jag hade laddat mentalt för detta race under en tid. På tävlingsdagen känner jag mig hyfsat i fas, så även de två barnen Sam 3 år och Holly 4 mån. Hur ska det gå? Kommer jag stå pall för trycket?Energiplan

Jag tar 1.5 liter vatten i olika flaskor för att undvika smittospridning, vilket är viktigt i tävlingstider har jag förstått. Jag blandar leverpastejmackor med ostmackor som backup, tre kylklampar, två Yoggis och en banan. Skulle det krävas en korv för att boosta energin så fyller vi på med det på plats, tar inget koffein innan start men det finns tillgängligt vid arenan.

Race

Inte långt före startskottet ska lossas byter jag en blöja i bagaget och sätter sedan full fart mot tävlingsområdet med barnvagn innehållandes en hungrig bebis. I första kurvan stupar sonen i asfalten. Den enas gråt smittar den andres så det går rundgång. Jag viker av och tar position i ett omklädningsrum i ett försök att laga den trasiga handen, trösta och samtidigt langa mjölk till den minsta. Yes, jag får en liten lucka! Hinner till och med kissa rekordsnabbt själv, med båda barnen inklusive barnvagn inne på toaletten.

Vid starten går det väldigt fort. Upp med kameran, 3 min kvar, jo jag hinner kuta till startlinjen för att fota en närbild - kan ju bli bra till bloggen - sen tillbaka till bebis som sover i vagnen och treåring som dagen till ära har Farmor som hjälpryttare. Thank the Lord! Filmläge på kameran och lyckas fånga Pappa på bild mitt i myrstacken av cyklister som rusar mot oss.

Farmor är med och hjälper till!

Trycker en macka och en banan, swishar för en korv och Festis till pojken som kan roa sig med den medan jag ligger på mage i gräset och inväntar nästa fotoläge. Snap, snap, snap, sådärja. Fick jag med hela cykeln?

Sedan följer en tid av att hoppa Hulkenhopp och hänga i ringar, busa på spångar och köra fyrhjuling i sanden. Byta blöjor i gräset, torka kräks och göra pipiga ljud för att höja stämningen. SCA Arena är en mycket trevlig anläggning för en dag med barnen, så vi har mycket roligt tillsammans. Jag placerar mig sen 300 meter in i skogen med bebis i sele på magen för att fånga "Pulskurvan" på bild igen. Vi försöker skaka av oss de flesta myggen.

Jag rör mig mellan lekpark och sekretariat för att hålla mig uppdaterad var Pappa befinner sig. Min viktigaste uppgift hägrar, langningen ut på loop 3 och det gäller att inte slappna av för mycket, då är det lätt att missa tåget när det kommer rusande. Jag ber Siri i klockan att larma när det ska närma sig. Plötsligt mitt i en egen klunk vatten ser jag honom komma mellan träden som en svart kanon! Inte redan! Siri!! Dumpar direkt min egen flaska, greppar den trefjärdedels fyllda Umaraflaskan med rött lock från barnvagnen som jag fått instruktioner att använda och likt Jonathan Edwards tar jag två kliv och hoppar sen över diket upp på stigen. Oerhört graciöst. Rycket kommer precis i tid för att hinna sträcka ut armen i rätt ögonblick och lyckas leverera, adrenalinet pumpar!

Målgången njuter vi av från en sittplats på marken, ammande och med telefonen i andra handen i ett försök att dokumentera Pappas seger. Hurra! Vi har klarat det ännu en gång! 

Vinst för Johannes men undrar om inte bragden ändå går till oss supportande Mammor och Pappor, Far- och Morföräldrar vid sidan av, vår puls ligger även den rätt högt en sån här härlig tävlingsdag :)


5 kommentarer:

 1. Men vilken fantastisk rapport!���� Vilket underbart supportteam och bra återgivning, kunde nästan själv känna pulsen höjas och svetten börja lacka... heja er!!����

  SvaraRadera
 2. STOR applåd till alla supportrar!��������
  Härligt inlägg Fru Pulskurva! Vilken hjälteinsats vid sidan av����❤️

  SvaraRadera
 3. Haha, ja jisses, givet vem som gör det största jobbet! Underbart, tack för ett gott skratt samtidigt som jag vet hur oerhört sant allt är. Det är fasen ingen walk in the park att rodda barn, kamera och vattenflaskor samtidigt!

  SvaraRadera
 4. Elin! Du är fantastisk!!!!!!!!

  SvaraRadera