måndag 6 juli 2020

Hjälmspons

Vi har i teamet blivit sponsrade av By Bike i Umeå. By Bike är Specialized concept store (eller motsvarande) och vi kommer köra med en hjälm från dem.

Hjälmen vi kommer använda är Specialized Prevail II med Angi och mips. Angi är en crash-sensor som ringer upp mina "emergency contacts" om jag crashar och inte slår av larmet. Rätt bra grej! Jag har via appen satt upp så den ringer Elin om det häner något. Är de ingen crash kan man bara slå av larmet i appen. 

Tidigare körde jag med Bontrager XXX Wavecel och har varit väldigt nöjd med den. Så jag var lite orolig att den nya inte skulle passa skallen lika bra. 
Jag kan i efterhand konstatera att den nya hjälmen faktiskt är ännu bättre. Den sitter riktigt bra på mitt huvud och den är LÄTT! Den väger alltså 146 gram mindre än min förra hjälm! 226 gram (M) är en lätt hjälm och på skallen känns det verkligen. Jag tänker inte på att jag har på någon hjälm för den är så mycket lättare.

Sen är ventilationen något helt annat på den här jämfört med min tidigare. Wavecel blir ganska tät och vinden flödar inte mot huvudet. Men med Prevail II så är det ett otroligt luftflöde över huvudet. Jag har ju relativt lite hår så någon kväll här när de var svalare så blev det faktiskt kallt om huvudet innan jag fått upp värmen. Jag ser fram emot att ha den där ventilationen när det blir varma dagar och varma tävlingar. Det blir ju en ren prestationsökning bara i bättre kylning! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar