måndag 20 juli 2020

Trycka in ett faktiskt block

Bloggen har fått varva ned lite nu här. Varit utan både vettig uppkoppling och även utan datorn när vi varit ute och flängt. 

Träningen har gått på lite halvfart då vi varit i fjällen. Det blev som en återhämtningsvecka. Sprang tex upp på Grönfjälltoppen, 12 km totalt och 830 höjdmeter, de mesta obanat! Grymt kul att kunna göra sånna äventyr. Tyvärr ingen telefon/kamera med så ni får tro mig när jag säger att det var mäktigt!

Nu tänkte jag försöka sätta in ett ordentligt träningsblock. Om det skulle bli några race framöver så ligger det rätt ok i tiden att göra det och dessutom är vi hemma vid nu och är man ute och semestrar är det mycket svårare att lägga den där uppbyggande träningen utan då blir det lätt underhåll.

Senaste veckorna har träningen inte varit särskilt periodiserad utan det har rullat på på samma sätt hela tiden. Något distanspass här och där. 2-3 pass med intervaller och strava-hets varje vecka. Kört det som känts kul. Sen något utfyllnads pass här och där. Helt ok träning men jag känner inte att jag blir bättre.

Tanken nu är alltså att överbelasta lite, får se hur det känns efter några dagar. Har varit jobbigt att trycka hög effekt sedan återhämtningsveckan där jag inte hade nästan någon intensitet alls.

Förra veckan var en helt okej träningsvecka i paritet med övriga veckor i sommar. Men nu ska jag försöka göra en lite tuffare vecka, får se om motivationen räcker veckan ut, det skulle bli sämre väder =) Sen såg jag nu att Borlänge tour skulle bli distrikstävling så det var ju synd, jag hade ju hoppas några av Swecuperna skulle kunna köras i höst. Blir nog inte så mycket sånt nej.

Nu idag måndag började jag med ett klassisk pass 2x24 min 3-1, fast utomhus såklart. Det blev lite blandade intervaller både på stig och på asfalt. Rätt bra att växla lite mellan tekniskt och hög hastighet på asfalt. Effektprofilen nedan.


Jag hade med mig lite för lite kolhydrater för den typen av pass och så var de grymt varmt, men ett bra pass till böckerna. Nu ska jag bara se hur jag ska följa upp resten av dagarna denna vecka! Ska försöka följa upp det längre fram. 

Flaggar också för att jag senare i veckan kommer göra en insta-takeover på Teamets instagram, håll utkik! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar