söndag 12 september 2021

Race Report White Mountain Race 2021

Hemmatävlingen på vår fina bana på vitberget, inget topplopp men här kommer en liten rapport. Förvånansvärt då det är hemmatävlingen så har jag typ inte en bild på mig så det blir mest text.

Inför

Hade fått en släng av någon av barnens baciller och varit hängig i veckan inför. Vilade både torsdag och fredag innan då jag kände att ett väckningspass skulle troligen göra mer skada än nytta. I övrigt normal uppladdning, inte alls nervös utom först på morgonen lite. Mest för hur kroppen skulle kännas.

Då det är så kort lopp så körde jag bara en flaska med 90 gram carbs på cykeln och inget annat. 

Innan start tog jag 300 mg koffein 1 h innan. Mer än jag brukar men det är så kort lopp (~65 min) så man hinner inte få i sig under tiden.

Race

La mig tvåa i starten bakom Enberg som trycke på upp i startbacken, sen lugna han ned sig på platten längs elljusspåret och sen innan vi skulle in i skogen var de ingen riktigt som ville gå in först men Michael Wincent tog tag i det och höll farten första biten. Kände ganska snabbt att det skulle bli en tuff dag. Kunde hänga med men det var jobbigare än det borde. 

Kunde ändå tugga med första varvet, sedan ut på andra varvet så fick Wincent 10 meters lucka och jag hade inte orken att trycka till för att täppa det. Kändes verkligen att de saknades de där trycket att kunna hantera variation och gå hårt för att täppa och sen går ned på marschfart igen. Trodde de andra skulle segla förbi men det tog ändå en bit innan Tengman och Enberg gled förbi och började gå ikapp Wincent. 

Jag orkade precis inte med. Återhämtningen fanns inte riktigt, så även då det gick utför eller lite lugnare i delar så fortsatte kroppen bli tröttare. Efter en backe utför brukar man som vara reda att trycka på igen, inte den här dagen.

Jag kände ut där på andra varvet att "kan de inte köra ifrån mig så jag kan slå av på tempot", och då visste jag att jag var illa ute på kroppsligt och mentalt. Men det var ju ingen genomklappning utan bara att de saknades sista procenten. För hela andra varvet såg jag fortfarande topp 3 inte allt för långt fram, en vurpa eller punka så hade jag snabbt varit tillbaka. Så jag fick fortsätta mata på i den fart jag kunde förmå. Blom hade en ännu sämre dag än jag och hade fått släppa även mig och var utom synhåll, så jag hade rätt lugn bakåt. 

På sista varvet så hade jag lite svårt att riktigt trycka på utan jag motiverades mest av att få slut på dagen genom att komma i mål. Jag var 37 sekunder från pallen, retligt nära ändå, trots den dåliga feelingen! Wincent vann före Enberg och Tengman. Bra kört av alla 3! Synd jag inte kunna vara med och hitta på saker. Jag hade egentligen 3 olika scenarion som jag hade tänkt testa beroende på hur jag skulle känna mig. Men de byggde på 100% kapacitet så inget av de scenariona blev något av. Ett annat år.   

Analysen blir kort även den. Snittpuls 168 (tröskel) och snitteffekt typ 260 W och NP 290 W. Precis som man kan vänta, effekt säger inte så mycket på den här banan som är rätt teknisk mest hela tiden. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! Hade jag varit där hade du kunnat lyfta dig till pallen. :)

    SvaraRadera