fredag 17 september 2021

Relapse

Efter WMR har jag sakta rampat upp belastningen. Men det blev faktiskt en rejäl injektion av motivation att behöva släppa hjul sådär. 

Kanske blev det för mycket av det goda och jag borde tagit det lite lugnare för att låta kroppen hämta sig från just WMR, då jag var rejält sliten efter det. Jag körde lugn zon 1 dagen efter, sedan dagen efter det körde jag 2:20 i zon 2. Eftersom det var på kvällen i mörkret kändes det som ett distanspass på minst 3 h. Men jag kände mig rätt bra och kunde driva på trots bara 2 bars påfyll. Sen tisdagen då ville jag känna lite på kroppen med intervaller. Körde på monarken, men valde att hålla igen lite med arbete över tröskel så jag körde 10 min sweetspot, 9 min 60-30, 10 min sweetspot. Kändes bra på 60-30 låg på 370/315 watt utan att de var värst tufft. Mot slutet av sista SS kände jag dock att de drog lite i halsen. klart fläkten på läge 2 rakt mot kroppen kanske inte var det bästa heller.


Sen dagen efter så var jag lite sämre igen, förkylningsmässigt. Lite mer hosta, lite tjockare i halsen och allmänt bara lite tröttare. Typiskt. Omöjligt avgöra om jag stressade kroppen lite för snabbt, eller om det bara är så att det går runt, barnen får ju igen förkylningarna var 5-6 dag ungefär så det kan lika väl vara så. Minst ett barnen har varit hemma 3 veckor nu, eller är det 4? Precis när de kan gå tillbaka till FS igen så kommer nån ny variant. Holly har varit hemma hela veckan.

Funderar om jag skulle skjutit hela upprampen en dag längre fram, börjat med en helvila, ja, troligen. Men samtidigt kändes kroppen bra både måndag och tisdag och det är ju det man måste gå på. 

Motivationen är i all fall hög just nu för att grisa på med bra träning fram till säsongsavslutningen 2:a oktober. Vore roligt att få avsluta med två bra tävlingar och inte sånna där man sakta tappar dem man vill racea mot.

Men nu har det blivit 2 vilodagar IGEN. Hade nog kunnat rulla zon 1, men till vilket syfte? Ikväll ska jag nog rulla lite i alla fall. Men det känns lite uppgivet för den här säsongen ärligt, kan jag inte träna ordentligt snart så hinner jag nog inte komma igen alls.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar