söndag 5 december 2021

5 dagar på 2022 och det är redan kört

Från december är planen att hålla uppe volymen igen så man börjar bygga upp kapaciteten så sakteliga igen. Måste varna för lite gnälligt inlägg, men måste ventilera uppförsbacken.

Det tog hela 5 dagar innan det började strula. Väntade orsaker - resa. SÅ fort man lämnar hemmets trygga rutiner och ständig tillgång till inomhuscykel så ökar risken att träningen inte kommer fungera klockrent.


I det här fallet åkte vi till lycksele över helgen. Jag tog med skidor för att kunna få in träningen på plats. På fredag när vi skulle åka var de jättestressigt hetsträna/packa/äta/skotta samtidigt för att komma iväg. Jag hade såklart kollat vädret och de skulle vara runt -10 någon gång under både lördag och söndag. Men så blev det inte utan temperaturen hela helgen har hovrat kring -22. 

Jag har testat de förr och jag klarar inte att åka skidor i under -20. Händerna blir aldrig varma och förfrysningen hänger över en. Jag har haft väldigt kalla händer ganska många gånger och för varje gång blir det ännu lättare att de händer igen så jag vill inte riskera nått för att få ihop 32 minuter träning. Så jag fick ställa in passet helt, då de inte fanns något inomhusalternativ. 

Jag har varit  oproportionerligt sur och besviken över detta faktum. Idag söndag så kommer vi i alla fall hem ikväll så jag kommer kunna träna i källarn då, även om det kan bli sent och man sällan är peppad på kvällen efter man rest. Sen är jag lite stressad över jobbet samtidigt, då resor och andra aktiviteter tar bort tid man hade behövt till att faktiskt utföra arbete. Kommer bara ha 4-5 dagar att faktiskt jobba på under resten av 2021 och fler projekt som håller på att rulla över mig känns det som. Det är nog inte så farligt som det känns men jag märker att de påverkar mig att ha både stressen att nu faktiskt vilja trycka in bra träning och samtidigt stressa över projekt på jobbet.

Sen ska jag resa med jobbet måndag-onsdag så jag får svårt att liksom snabbt vinna tillbaka förlorad träning. Så fort man är borta hemifrån blir det 10x jobbigare att få till. Man kanske ska äta med kollegor/samarbetspartners på kvällen, jag jobbar ofta långa dagar då jag reser och ändå är på plats i våra anrikningsverk. Sen finns det sällan jättebra anläggningar. Springa funkar oftast, vilket är tur, både ute och på band, om man hittar tiden. Gym finns oftast bara tant-maskiner och inget podie på hotell.  

Mycket gnäll nu, men det är så tydligt att så fort man vill börja skruva upp nivån igen, och få utveckling så  blir det uppenbart varför det är så besvärligt att göra det över tid. 

En säsong kan aldrig förloras i en dags missad träning. Men man kan säga att den ”vinns” lite varje dag. En enskild dag är inte avgörande, men varje dag över tid är det. Lite dubbelt.  

Körde 5 minutare med hard start i fredags, tänkte skriva lite mer om hard start vid något tillfälle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar