onsdag 22 december 2021

Lätt som en fjäder...

Hade precis börjat tro jag duckat lilltjejens magsjuka/influensa från förra veckan. Men så på söndagskvällen så mådde jag inte prima och det slutade som det slutade.

Var liggande i sängen i 1.5 dygn med allt som hör till det. Gick ned 3 kilo på en dag, som synes i figuren nedan. Jag åt en gel som var säkert 4 år gammal på passet på söndagen, jag funderar fortfarande om det kan ha sabbat magen bara det.


Jag hade precis börjat räkna dagarna i december för att se om jag skulle kunna lösa mina 45 timmar. Det var inte helt lätt, men jag hade börjat sikta på att lösa det. Man är ju ledig över jul så är det inte jättekallt är de lite lättare att få någon extra timme här och där. Meeen nu faller december tyvärr, ligger så nära marginalen att jag kan inte fixa det nu med 3 sjukdagar. Kommer ju inte kunna dunka på full träning direkt ut från magsjukan heller. Men magsjuka är ju bra på så vis att när man blir bra så är man bra inte som en seg 2 veckors förkylning.

Annars hade de väl börjat ljusna lite i träningen, fick upp effekten på 3-1:orna. Och det är ett tips jag vill skicka med. Low balla ALLTID effekten på intervaller i uppstart av träningen. För då efter 3-4 veckor när det börjar kännas motigt, så kan man ändå få in lite motiverande ökningar även om man inte egentligen hunnit lyfta nivån särskilt mycket. Men jag tycker det är så viktigt att få den där positiva feedbacken att man kan öka när de börjar kännas motigt. Men rent effektmässigt så har jag trackat ungefär som förra året, men det känns alltid trögt i början.

Sen har dimman lättat på jobbet vilket kanske är största anledningen att de börjat kännas lite bättre överlag. Flera projekt som bitar fallit på plats sista dagarna innan jul, inte så allt är löst, men så pass att man kan julledigt. Jag har också fått en befodran till "Senior" vilket är lite big deal inom företaget och ett skönt kvitto på att man gör bra saker.   

Henrik Öijer skriver idag om öppenhet med data och folk som pratar OM dem de går bra för. Riktigt bra och jag håller med att fler borde kunna delge lite mer. 

Det är märkligt att de finns så få som är riktigt duktiga som skriver något alls om vad och hur de gör, mer än på instagram. Tycker det borde finnas ett intresse, om folk läser min blogg med en mastercyklist som försöker inte göra bort sig i elit, hur skulle intresset va för någon i topp 5 som kan skriva? Vad ska någon med någon annans effektsiffror till? 

Det enda jag kan tänka mig att om man är helt öppen med styrkor och svagheter (som jag tex) så kanske en konkurrent skulle kunna utnyttja det i taktiska val i ett lopp. Annars tror jag mest det är psykologi och det är inte att ringakta i och för sig. Den lilla effekten man får av att någon TROR att man är starkare eller svagare kan vara avgörande i ett kritiskt skeede i ett race. Där när allt ställs på sin spets och man varje sekund måste välja att fortsätta driva sig själv eller att vika ned sig. Om jag där och då TROR att jag är lika stark eller starkare så kan de göra att jag kör vidare. Men om man ser loppet som kört så kommer de inte gå. Där i dessa sekunder är det små saker som vänder inställningen och där skulle konkurrentens effektsiffror över tid kunna hjälpa eller stjälpa. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar