torsdag 3 februari 2022

Progress och ett bra 16:5 block

Sedan jag brände av covid har träningen rullat på rätt bra, inga hinder på 2 veckor, man får vara nöjd med det lilla.

Har kört ett bra 16-dagars block nu och nu blir det 5 dagar med lite lugnare träning, inga hårda intervaller och verkligt lugna distanspass. Nedan visas överflygningen av det här blocket.

2 pass skate varje vecka där jag fokuserar på volym och så 2 hårda intervallpass, plus ett sista pass nu i den här veckan.


16:5 träningsblock

Efter helgen där jag körde 2 x 3 timmar skate så var jag rätt trött i kroppen. Skulle köra intervallerna på måndagen men efter jag kört en 3:a så kände jag att detta får vi ta en annan dag. Trött kropp och inget driv från huvudet heller. Men det gick betydligt bättre på tisdagen och då var jag också inställd på det från start. Tog desutom U Intend före för att gick extra kick. Körde igenom 3-1:orna på årsbästa vilket var skönt. Det rör sig åt rätt håll, även om det var en lite paus här med covid och de.

Nedan är en slarvigt ihopklippt figur över snitteffekten på min pass av just 3-1:or sedan säsongstarten.

Progress i effekt på 3-1 intervaller stressad tröskel


Man kan se att januari blev "flat" pga sjukdom, hade också en magsjuka där innan jul vilken hämmade framdriften en del.

Men jag känner ändå att jag ligger i fas. 379 W är det bästa jag gjort på detta pass och det säknas 14 watt dit, det känns nåbart absolut. Även om de sista watten är BETYDLIGT tjurigare att nå än de första.

Sen ska man väl sträva att bli bättre än tidigare och lyfta alla nivåer. Men jag brinner inte riktigt så passionerat just nu tror jag, utan jag är rätt nöjd om jag kan hålla min nivå från ifjol nu under vintern. Sen mot sommaren blir det mer specifikt och lite roligare att verkligen pusha på.

Träningsprogram

Fortsätter att snickra på mina nya träningsprogram, det tar massor mer tid än man tänker att det ska göra. Sitter med det nästan varje kväll nu när man hunnit fått träningen gjord. Jag tror det blir riktigt bra dock, kompletterar de andra programmen. Den största skillnaden är just blocklängden att det är 16:5 block istället för 21:7, tycker det känns bra. Svårare att göra bort sig och träna ner sig totalt på med kortare cykler.

Programmen som blir en build-program och ett race prep-program (klurar hårt på namnen) är i princip klara. Nu är det mer att sätta ihop allt runt omkring, men medföljande beskrivning och beskriva hur man får access till dem nu eftersom det levereras digital via intervals.icu och inte som tidigare i pdf-form.

Hoppas snart kunna lansera detta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:
4 kommentarer:

 1. Fin effekt på 3/1:orna. Vad har du för tröskelwatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget jag testar eller följer särskilt noga, men jag uppskattar kring 310-325 W.

   Radera
 2. Fortsatt nöjd med intervals.icu?

  Tack för en intressant blogg. Finns det något sätt att följa och få notiser om nya inlägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag använder det mer och mer. Finns inget sätt att få notiser just nu. Det närmaste är att följa mig på facebook där jag oftast gör ett inlägg med länk till varje nytt blogginlägg. https://www.facebook.com/pulskurvan

   Radera