torsdag 17 mars 2022

Lång vinter

Träningen har rullat på bra sista tiden, inte blivit avbruten och kunnat hålla veckvolymer kring 10-12 h. Det har också gett resultat och nu senast var jag bara några enstaka watt från mitt PR för 3-1:or tex. 

Har även börjat blanda in lite anaeroba inslag. Dels rena pass men också lite blandat in i andra pass. Fortfarande lite länge kvar för att verkligen börja satsa på det men man måste vänja kroppen att träna på det också så man orkar träna upp det sen.  
Avslutade mitt senaste 16-dagarsblock i tisdags och just det sista passet blev det någon form av motivationskollaps. Hade skippat vilodagen veckan innan, vilket inte är något problem rent fysiskt att ta en lugnt pass istället för att vila, men mentalt så är det rätt stor skillnad att få en dag utan att bry sig om träningen istället för att varje kväll då barnen lagt sig alltid lösa träning. 

Jag körde på måndagen 4x7 min HS fallande som jag skrivit om tidigare. Sen på tisdag var tanken en mastigt sweetspot pass med mycket tid i arbete. Men du vet jag var helt rökt mentalt. Jag kunde knappt cykla, bara så less. Sänkte ambitionerna snabbt och tillslut fick jag bara ihop 4x8min SS på en väldigt låg effekt, fysiskt inga problem ska kunna köra den effekten timme efter timme i princip. men om inte alls huvudet vill så. Nje, det var väldigt påtagligt. Så jag bröt direkt efter intervallerna, tror de blev 48 minuter. Sen vilodag dagen efter. Får ta dessa 5 dagar och vila mer än jag brukar får att få tillbaka lite vilja och driv igen.

Man hamnar ju snett när jag längtar mer efter att inte behöva träna så mycket och ofta än till själva tävlingarna som är syftet med träningen! Detta med varje kväll när barnen lagt sig träna och sedan typ sitta bara i 10 minuter innan man ska lägga sig blir ganska dränerande över tid. Känns som den senaste tiden har jag inte alls tänkte på målsättningar eller tävlingar utan bara slagit av och kört på vana och mönster. Jag ska träna varje dag. Punkt. De funkar också att bara köra lite autopilot ett tag men nånstans måste man hitta glädjen och motivationen i det. Så jag behöver försöka vända till att varje pass är en förmån att få chansen att bli ännu lite bättre. 

Tror det blir bra att de nu blir lite ljusare, mildare och tillslut också snöfritt så man får börja påminna sig om varför det är så roligt att cykla. Måste också komma ut och cykla mer, börjar känna mig lite bränd på monarken just nu. 

Håller på rigga med 2-pot system för waxning så och ska försöka fixa en film på hur den processen ser ut nu. Sen håller jag på stärka upp säkerheten i cykelförrådet. Man ser nu och då de som blir av med sina grejer och jag har tänkt på det ett tag men nu tar jag tag i det och gör det rejält besvärligt för eventuella tjuv-as. Kommer både vara mekaniskt, digitalt, ljud, ljus. Ja, det enda jag inte har är väl kemiska motmedel, får se om jag löser det. 

Har också lite dialog med min mekaniker cykelgaraget om lite dropper och dropperreglage osv för att få till en bra setup! 100 mm gaffel ska bli 120 mm också är tanken. Leveransdatum är maj någon gång så jag börjar bli nervös att jag behöver sätta ihop min nuvarande cykel för race för säkerhetsskull. Den hade jag annars tänkt rigga för försäljning. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar