söndag 20 mars 2022

3 av 5 vilodagar

Körde en rejält lugn period på 5 dagar nu i detta block. Tog 3 dagar vila av 5. Bara ett styrkepass och ett distanspass därimellan. 

Får se om det hjälper. Tröttheten är ju inte mest fysisk utan mental, som säkert fler småbarnsföräldrar kan känna igen sig i. 

Att ta några extra vilodagar under en kortare period tror jag inte man tappar särskilt mycket på. Det är så lätt att träna ned sig igen. På bara 3-4 dagar kan man ju alltid utan problem träna ned sig så trött att man i princip måste ha en vilodag. 

Fitness från Intervals.icuJag började gå igenom tävlingskalendern igen och det piggar ju upp. Får se hur man ska köra men Klippingracet där i slutet på April kunde vara ett bryskt uppvaknande, då har man knappt hunnit cykla på en stig här hemma så fart och känsla i stigen är inget att hoppas på, men kanske bra får gasa igång lite. Då blir det nog att köra gamla cykeln oavsett för leverans är ju maj (om det end blir då). 

Lite störigt att jag hann montera tillbaka XTR-vevpartiet jag plockade av när cykeln var ny. Varför? Jo, sånna pressfit lager är inte så lätt att ta loss utan att skada dem, så nu vill jag inte byta tillbaka till mitt cinch-vevparti med effektmätaren. Utan nu lär jag köra med XTR tills nya cykeln kommer. Det sura är att där har jag ju bara en rund 34t. Så frågan är, kör med 34t och hoppas de bara blir någon vecka eller så man får köra med det, eller beställa 38t oval till shimano enbart för övergångsperioden? Om cykeln skulle dröja in i Juni, vilket inte är omöjligt, så känns det värt att få skaffa 38t, gah, svårt val. Men jag tror jag kör 34t rund i så fall. Märker jag i maj att leveransen skjuts upp så får jag väl beställa en 38t då. Risken dock att de tar lika lång tid att få drevet som att få cykeln =)  

Annars såg det ut att vara Lida loop 22 maj som var nästa hållpunkt sen i juni var de fler race, tyvärr flera som krockar. Tex går Kraftlopppet på hemmaplan samma dag som Borlänge Tour Swecup XCO. Får se hur man ska göra där. Ännu värre krock var att Tolvtjärnsloppet, Norrlands finaste långlopp, går samma helg som Lugnet XCO och Långa Lugnet! Tolvis var först i kalendern men swecup:erna kan ju inte kolla upp alla mindre race. Falun är bland de närmaste (bara 70 mil enkel!) racen på den nationella arenan och både Lugnet XCO och Långa Lugnet passar mig väl hyffsad, så det känns verkligen surt! Just eftersom man får 2 nationella race på samma helg är också rätt värt. Men det känns också tråkigt att missa sista gången Tolvtjärnsloppet arrangeras men den fina banan osv. Ah!

Sen i juli är det SM XCO och XCM inom 1 vecka från varandra så där gäller det att vara pigg!--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar