onsdag 8 februari 2023

Volym utan motivation

Hunnit träna på "normalt", eller nya normala, nu ett tag.

Det ser inge vidare ut, jag ligger kring 5-6 timmar i veckan som bilden nedan visar. Jag hade ändå tänkt att det skulle vara "enkelt" att upprätthålla 7 timmar i veckan i något tidigare inlägg. 


Grejen är att 7 timmar hade varit enkelt att upprätthålla med en motivation för det. När jag tränade 12 timmar vecka förra säsongen så hade jag ett tydligt syfte med träningen och det gav motivation. 

Nu spelar det egentligen ingen större roll om jag tränar 6 eller u7 timmar i veckan. Mer än 7 timmar "vore kul" eftersom det blir 1 timme om dagen. 365 timmar på ett år, minst. Men jag känner heller inte att jag kommer prioritera att jaga de där extra timmarna. Då behöver man motivation för det. Vad skulle vara syftet?

Jag kör i alla fall rätt hårt, nedan är tid i pulszoner sedan november. 25% i zon 4 och 5 är mer än tidigare. Det är squashpassen som gör det, de är i princip som cykeltävlingar pulsmässigt. Fast utan att de känns som man behöver pusha sig så hårt.  
Jag har knappt åkt längdskidor, bara enstaka pass. Jag åkte relativt mycket skidor förra åren, men när jag tänker efter så var oftast syftet att ackumulera tid och att jag itne pallar att sitta på innecykeln mycket längre än 90 minuter. De allra flesta skidpassen var oftast 2-4 timmar långa och lugna distanspass. Om jag nu någon kväll inte kör squash och inte heller stryka, utan bara ska ha ett vanligt konditonspass så blir det oftast inte stenhårt, eftersom squashen sliter rätt bra så behöver jag ågot lugnare pass. Eftersom jag inte ha någon ambition att göra dessa pass särskilt långa och jag inte är less på monarken från massa intervaller så har det nu istället oftast blivit ett lugn pass på den. För att de tär så bekvämt med allt före efter. Att ta sig till skidspåret kläder, prylar bil blir sån grej när man bara ska köra en lugn timme. 

Men jag tror framöver när solen börjar vara framme får jag börja komma ut mer i skidspåren. Sen fram mot vårkanten så ska jag väl börja ta mig ut på cykeln också, inte kört ett enda vinterdistanspass i år. Finns inget sug efter det heller, väntar på bättre väder och kanske en ökad motivation närmare istidens slut.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


2 kommentarer:

  1. Ändå kanske dags ett prova på e-cyklingen för skojs skull? Tips som du säkert fått i mängder och i all välmening, tror du skulle gillat

    SvaraRadera
    Svar
    1. jo, de skulle vara kul. Det som hindrar det är att de behövs en rejäl investering för att kunna köra. Min monark är inge vidare för den digitala världen. Och just nu lägger jag hellre de pengarna på annat, men förr eller senare lär jag komma in i det där.

      Radera