torsdag 6 april 2023

Ny klocka Garmin Epix gen 2

För några veckor sedan så lade min Garmin Fenix 5 ned. Skärmen blev helt enkelt död. Klockan i övrigt fungerar jag kunde t.o.m. spela in pass genom att klicka mig runt i menyn.


Men, eftersom den var utgången modell kunde heller inte garmin göra mer än att erbjuda rabatt på en ny klocka, men eftersom priserna på deras egen hemsida är högre än på andra ställen var de ingen vits handla av dem.

Jag var inställd på att fortsätta med Garmin och valet stod mellan Fenix 7 och Epix gen 2. Största (enda?) skillnaden är skärmen. Epix är en fenix 7 med amoled skärm. 16 000 färger istället för 64 och ungefär dubbel upplösning, samt mycket mer ljusstark. Nackdelen är batteritiden som blir kortare.

Jag valde ändå att satsa på epix med bättre skärmen, ville liksom att det skulle kännas någon skillnad nu när jag lade rätt mycket pengar på ny klocka. Men jag hade flyt och hittade en begagnad där de dessutom följde med massor av olika band, vilket är rätt dyra. SÅ det kändes överkomligt jämfört att köpa en ny för 10 000 kr.

Batteritiden är 6 dagar ungefär när man kör med displayen "always on" vilket jag alltid gör. Om man väljer att skärmen aktiveras av röresle men är släckt normalt så räcker batteriet dubbelt så länge. Men jag tycker att ladda en gång i veckan är fullt acceptabelt pris för en så mycket bättre skärm.

Skillnaden märks mest då man använder kartfunktionen, upplösning och färger gör mycket! Nyttjade det nu då jag var på Irland med jobbet och skulle springa på kvällarna, då var vas karta rätt trevligt!






Annars rullar, eller nja, lufsar träningen sakta framåt. Blir inte så mycket träning vilket börjar märkas då man ska ta i. Kör fortfarande mest hårda pass på squashplanen. Hade sett fram emot en sista urblåsning innan påsken ikväll, men det var ingen annan som kunde idag. Det är nackdelen med sporter man ej kan utöva själv!

Jag hade absolut inget sug att träna själv, då jag varit lite stressad och pressad på jobbet på sistone och inte haft någon energi till övers utan mest försökt hanka mig fram i träningen. Men squashen är lätt att motivera sig att ta i så den är bra på så vis.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar: