lördag 29 juli 2023

Insert {Title}

Svårt hitta namn på inläggen när de inte handlar om allt och inget.

Varit på mera semesterstyrningar nu. Men nu fick jag med cykeln. Det blev dock inget hårt eget pass. Fru har äntligen skaffat en MTB så nu då vi varit hos farmor och farfar har vi bra barnpassning och då passade jag på att följas med Elin för att ge lite intro till MTB. Det har gått bra om känns riktigt kul att hela familjen nu är på två hjul.
Jag bytte cage till en garbaruk med 16t på stora trissan bak, blev rätt fett faktiskt och allt i metall-färg som hela drivlinan nu. Jag klantade mig lite då jag monterade och skadade en liten plastbricka intill cage. Tur hade jag en ny bakväxel liggande som jag kunde låna från. Den lilla brickan gick däremot inte ens beställa från Shimano Sverige. Så jag fick beställa den från UK, till en nätt kostnad av 350 kr(!). Bricka 20 kr, resten frakt. Sjukt! Men har jag inte brickan så är en helt ny bakväxel värdelös. Man borde kanske kunna köpa en trasig kasserad bakväxel för delarna, men de brukar nog inte folk lägga ut? 
Jag har också hittat lite nya ställen i Skellefteå, oftast kortare stigar men alltid kul med något nytt möjligt vägval. Ute mot Frostkåge fanns massa sandstigar i ett parti så där måste jag snurra mer, där Drängsmarksterrängen går, för att se om man kan få ihop en längre slinga.
Då vi var i Lycksele bor vi ute i mamma och pappas stuga i Nirak och det är precis intill en jättefin stigrunda som heter "Grivetjärnsrundan", väldigt kuperad och väldigt teknisk stig.

Passet:

Jag ville försöka göra en bra tid. Drog iväg i högt tempo men lite svårt att pacea löpning i så teknisk och kuperad terräng. Visste att KOM var kring 28-29 min. Så lagom långt att man måste gå hårt, men inte kan tömma sig första 10 min. Hade lite svårt att ligga på i det allra stökigaste partierna och jag ser i compare-funktionen på segmentet att jag tappade ett antal sekunder i utförslöporna, så där måste man ladda på mer!  

Sista biten är lätt utför på enklare stig och där höll jag kring 4 min/km. Det är rätt kul att springa stig i den farten, det behövdes för att få ned total-snittet. Tiden blev 29:20 och det var 3:e bästa tid, med 30 sekunder till 2:a och 30 till till KOM. Riktigt kul och jag fick lite mersmak att springa den typen av banor/terräng och försöka trycka på. Det är lagom långt också.

Nu när både barn och fru börjar ska ha med cyklar hit och dit så behöver jag verkligen uppgradera bestyckningen till bilen. Kikar efter något Thule-ställ för kulan för 3 cyklar. Och eventuellt ytterligare en Thruride till takräcket också. Får se, verkar inte finnas så mycket begagnat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar