fredag 14 juli 2023

Semesterträning

Jag går rejält i semesterläge efter att halva semestern snart gått. Vi har varit och flängt en del vilket gjort träningen si och så. 

Vi kom nyss hem från en 10 dagars bilsemester i södra Sverige. Innan dess tryckta jag in 4 riktigt bra träningsdagar med fokus på hårt tempo och stig. Dels varv på XCO:n på Rösberget och sedan även WMR på tid. På Rösberget var de regnhalt och svårt hålla bra tider eller riktigt hårt tempo. På WMR fick jag faktiskt en helt okej tid! Väldigt torrt nu och så där, men jag körde ju hårt men inte till döden, så de kändes kul. 

Sen på semestern tog jag inte med cykeln den här gången. Inga tävlingar planerade och än om det är kul att cykla på nya ställen så blev det för mycket besvär i förhållande till belöningen. FÅr återkomma till det om man får fler cyklister i familjen. Så löpargrejerna fick komma med och så körde jag styrka på något hotellgym, vilket är misär i sig då de aldrig finns något vettig utrustning. 

Vitberget i kvällsol

Blev lite småpeppad på löpning, köpte en löparkeps =) Sprang på uppför en backe i vitberget för inte så länge sedan och tog KOM. Oväntat, och givetvis finns de flera som kan ta det om de går in för det. Men det ska göras också och just att springa stig är riktigt kul! Blev lite småsugen att testa springa något elljuspår med lite fart.

Sen har man ju blivit 'Tour de France'-fan nu på sista. Det var netflix-serien TDF Unchained som fick upp intresset hos både mig och Elin. Tycker de verkligen fångade det hela väldigt bra och lyfta fram flera stjärnor. Så nu har jag hängt med ordentligt i Touren för första gången någonsin. Eftersom jag köpte GCN+ för att se världscupen i XCO så har jag även tillgång till TDF. Jag har inte sett några hela etapper men jag ser alla de extended highlights showerna, typ 30 min/dag. Det är perfekt då får man essensen av vad som hänt. Men visst har man gärna på det live för då får man svenska kommenteringen av Vacchi. Highlights finns bara på engelska, och de är också riktigt bra, men svenska är bättre just där. Påp XCO däremot är Engelska mycket bättre, de är en ensam kille på svenska kommenteringen som inte tycker tillför så mycket information och kontext.  

Nu är jag som sagt hemma igen och körde första dagen ett distanspass för att försöka överkompensera för lite tid på cykel. Kändes i ryggen att man inte suttit på cykeln på ett tag!

Dagens pass blev att helt enkelt hålla 300 watt under hela TDF highlights showen!

Har fått ett par kassetter över som jag säljer. De finns både micro-spline och XD freehub.

Annonser:Sen är jag på jakt efter en billig 24 tums MTB som Sam kan ha bara till och från skolan. Holly har nu vuxit in i Sams 20-tummare och då behöver han en slit-och-släng cykel till skolan, så om någon i närheten har något över så hör av er. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar