fredag 4 augusti 2023

Omväxling förnöjer

Hallå! 

Reflekterade här om dagen över att omväxling i träningen passar mig. När man blandar lite olika pass så hinner man bli riktigt peppad på nästa pass cykling i det här fallet. När man blandar några olika sporter så hinner man börja se fram emot ett kul pass med fart på stig. Istället för att när man kör varje dag så kan de nästan kännas som bara ytterligare ett nödvändigt pass. 

Visst ofta kan man styra så man ser fram emot kvalitétspassen och mer samlar tid på lugna pass. Men med olika träningsformer så tycker jag att fler pass blir sånna man ser fram emot. När man itne varit på gymmet på ett tag känns de motiverande att komma dit och köra tungt! När man cyklat några dagar kan de börja känns kul att springa stigarna istället och så vidare. Men i slutänden är alltid ett bra MTB-pass de bästa förstås =)

Nu har jag kört ett första pass squash också, ska inte köra igång så hårt med det ännu, utan fokus är utomhus, men växlar in något pass här och där när det är dåligt väder eller motivationen tryter. 

Sen blir det gym och så löpning emellanåt. Riktigt kul med stiglöpning, på samma sätt som MTB. Man har fullt upp med tekniken så man tänker inte på det jobbiga för benen på samma sätt som när man löper på väg. Sen ska man bli snabb på springa stig så måste man ju springa massa "vanligt" också, vilket inte känns lika lättsmält som på cykel. Där många pass på vägen kan va rätt tråkiga i sig. 

Får se, har någon liten tanke som kryper om att köra något fjällopp löpning. Får se, måste köpa något väst och/eller bälte så man kan köra något längre pass nån gång. Nu håller ju inte benen för så lång löpning heller. Efter jag körde squash måndag och så triallöpning 12 km tisdag så var benen rätt sågade sen. Då behöver man nästan 2 vilodagar för att ha ben för cykling, som är väldigt snällt med kroppen!

Som Fredrik Ericsson konstaterar i de här youtube-klippen (https://www.youtube.com/watch?v=lml6kUDZ2UI) så är cykling "inte tillräckligt bra träning för att bibehålla en bra hälsa". Det är SÅ snällt för kroppen att den inte får den muskulära stimulans som också behövs. Ytterligare skäl att se till att växla in styrka (och han nämner också löpning.)
  
Här om dagen var det galet regn här och dagen efter var jag ute och körde. OCh på ett rätt blött ställe, stigen var som en älvdal! Först segt att bli genomblöt, men de var ändå kort-kort väder så när man väl var blöt var det riktigt kul att gasa utan hämningar!Måste försöka få med barnen på en sån rengtur någon gång, men de är ju lite extra meck före och efter.

Frun har köpt skor och när jag monterade hennes klossar kom jag på att mina skor glappat lite på sistone och jo, klossarna var rätt slut. Den främsre lilla klossen finns knappt kvar, nog med att de sitter fast alls. Är de en naturlag att klossar ALDRIG byts ut i tid utan allt blir såhär slut innan man kommer på det?
Roligt också att Sam nu blivit så stor att vi kan följa på lite enklare stigar! Den här slingan är riktigt rolig!

Det var ju länge sedan nu, men se gärna den här segerintervjun från Tour de France för den etapp som Matej Mohoric vann.


Riktigt bra om hur tufft det är. Det är bra att höra att även den som vinner en etapp i TDF kämpar för att hålla hjulet! Alla kämpar för att hålla hjulet, så det är mycket mentalt om vem som kan tro på sig själv och tro att man klarar det. För att vinna måste man först kunna vinna den inre fighten med sig själv om att inte vika ned sig.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar