söndag 13 augusti 2023

Banor, haveri och nytt Thule Epos 3

Haft lite svårt att motivera mig när de väl ska göras riktigt kvalité på passen. 

Jag går och velar. Ska åka till den backen och göra ett par intervaller, nej, jag åker dit och kör den banan, nej, jag kör inne, nej det kan jag inte göra, den där backen, eller banan. Osv. Kommer liksom inte fram till något som känns bra. Tänker inte lika mycket på träningen så jag hinner inte processa fram en plan. Tidigare kunde jag veta dagar innan vilket nästa bra pass skulle vara. 

Något som ofta motiverar är faktiskt att försöka hitta på en NY träningsbana. Jag har två rätt bra uppe på vitberget, väldigt tekniska och intensiva. Perfekt för hårda intervaller och träna hålla fart, men de är nästan för tekniska för att köra varv på varv utan vila. De finns ingenstans att bara trampa eller kunna dricka tex. 

Trail Eater 

Root Ravine Rodeo
https://www.strava.com/segments/34637710

Dessa är 2-2.5 km och 50-70 höjdmeter. De tar 8-9 minuter ungefär.

Här om dagen så gjorde jag ytterligare en ny. Jag har velat ha något i den regionen ned mot sjungande, de finns bra backar där, men lite svårt få ihop banor. Ganska nöjd med den här dock. Den är 4 km och tar 12 minuter och har 95 hm. Lite mer "trampig" vilket jag gillar för banor ska ha lite av allt helst. Och den här kan man köra flera varv på eftersom uppför getryggen kan man "vila" och dricka och välja tempo. Man kan också köra om då delar går på elljusspår. Så den är mer balanserad än de andra två. Den har också lite upp och ned. Det är OCKSÅ svårt att få till banor som inte bara först går upp och sedan ned. De blir inge bra träningsvarv. Helst ska de börja och sluta med klättring för att vara optimalt för intervaller just. Här la ja starten med en liten uppför för att komma igång sen blir de en kul utför och sedan en riktig 75 sek kick sen är man på rött resten.  


Här är segmentet:

"Trippel-loopen"

Kommer kör den några fler gånger och känna mer hur den känns. Den möter sig själv på en rätt långt sträcka så det går inte att köra några större träningstävlingar tyvärr. Det är därför den heter trippel-loopen, den bildar liksom tre loopar.

Lockouten började krångla under passet, blev itne helöppen, eller helstängd. Känns märkligt för vajern fungerade. Till slut vågade jag inte köra mitt sista planerade varv utan cykla ner mot min mekaniker för att kolla om han var hemma, var inte det men har nu lämnat in cykeln. När jag kom hem och plockade loss för att undersöka vajern så var den korrekt, men när jag sedan pumpade in luft igen så fräste och spottade det ut olja i toppen. Kändes inge vidare och inget jag troligt kunde bedömma eller fixa själv, så den är i bättre händer nu så hoppas jag att den är helad innan nästa helg då jag är anmäld till Övik XCO 2. Blir kul med en prestigelös tävling och de har ju roliga banor där uppe på berget i Övik. Tanken är att för första gången försöka få med hela familjens cyklar. Elin ska inte vara med men vi kan ju cykla lite i området mellan racen. Och Sam vill köra barntävlingen.

För att få med alla cyklar så köpte jag ett Thule-ställ för kulan! Kikat länge och funderat på modell och pris. Letade faktiskt ett samarbete med Thule eller återförsäljare och de var väl på gång men i slutänden var den så marginalpressad att det blev inte värt för mig att greja med det. Så den här Thule Epos 3 är köpt rakt upp och ned. Valde att satsa på värstingmodellen då man kommer använda den här många år. Man kan alltid tjäna mer pengar, men tid spenderad med dåliga grejer får man aldrig tillbaka! Kom ihåg det.

Testade den nu idag och är så nöjd hittills. Den är superlätt att vika ihop, gjord för att bära eller rulla bort. Det är gott om plats mellan cyklarna och varje cykel har en individuell fästarm så man slipper krånglet att få alla armar att hitta en punkt att fästa i. Det var hur enkelt som helst att sätta upp alla 3 cyklarna. Min egen fortsätter åka första klass på taket. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar