söndag 25 mars 2018

Mål 2018

Som jag beskriver i mitt mer svepande inlägg här börjar jag nu landa i målsättningarna för 2018. Jag har tränat riktigt bra (för att vara mig) hittills i vinter, men har fortfarande bara 2 år cykling i benen de sista 10 åren, så jag har inte så mycket att bygga på. Visst vore det roligt att kunna få jaga norrlandseliten på loppen här uppe, men det känns som en orimlig målsättning givet de timmar jag gjort de sista 2 åren och den begränsade veckovolymen jag kan leverera i år. Men nog ska man kunna få nån att svettas på loppen här uppe, om inte annat mig själv.

Ett relativt enkelt prestationsmål för året är att vara snabbare än jag var förra året. Det kommer enkelt mätas via ett antal segment på strava där jag kört flera gånger under förra året. Kan jag sätta ny PR på 5-10 av de mer kapacitetskrävande segmenten så är jag helt enkelt bättre än i fjol. Det är också perfekt motivation för att få till hårda träningspass, så där så man är nervös när man rullar hemifrån. Det är inte optimala intervallpass för ger man allt så tappar man effekt på senare insatser, men det är bra tävlingssimulering och bra för skallen att ligga över gränsen. Jag har en bättre vinterträning i år, men kan jag vara lika hungrig som i fjol? Jag tror det.

Vad gäller resultatmål är det svårare tycker jag, det är så beroende på vilka som kommer till startlinjen. Beroende på motståndet kan ju en 3 plats vara sämre än en 10 plats i hård konkurrens.
Jag kommer nog ändå har som ambition att komma topp 10 på loppen i Norrland, men jag kommer inte bli besviken så länge jag känner att jag presterat det jag kunnat för dagen och att de framför mig var starkare. Kommer jag iväg på något lopp i södra Sverige så har jag ingen aning om vad jag kan vänta mig för resultat så då är det bara att samla erfarenhet av den typen av lopp och se var man hamnar. Kommer antagligen köra i H Sport (eftersom jag bara har bastävlingslicensen) men jag är ju riktigt resultatliste-stalker så nog ska jag räkna ut var jag hade hamnat i H30 i så fall.

Sen på vårt eget lopp White Mountain Race så är det pallen som gäller, men det är klart kommer hela Team Hi5 och ställer upp på startlinjen så kan ju nog justera målbilden på plats =)

4 kommentarer:

 1. Nu är jag här och kommenterar igen. Tänkte skriva att wattmätare är en rätt bra grej för att kunna utvärdera sin träning men jag hoppar nog över det för du blir väl snart tokig på mitt tjatande om den där prylen.
  Vilka tävlingar har du planerat att köra i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattar kommentarer, roligt interagera med läsare än att abra skriv ut i tomma intet. Jo, jag vet det vore grymt. Jag är riktigt sugen och kommer givetvis att ha en sån i framtiden. har dock stretchat årets cykelbudget redan en hel del och får se om jag kan hålla mig till nästa år innan jag skaffar en sån. Skulle en begagnad av rätt modell dyka upp så skulle jag nog kunna slå till. I det här
   inlägget skriver jag lite vilka tävlingar jag ska försöka satsa på. Får se hur många av dem jag faktiskt genomför.

   Radera
  2. Tolvtjärnsloppet är riktigt trevligt tycker jag. Många fina sandstigar.
   Gimonäs bjuder på riktigt fint ormbo av stigar men tyvärr kan det bli lite svårt att hitta rätt i alla tusen korsningar.
   Byt ut lugnet mot fjällturen i Funäsdalen, cykla en vecka i fjällen och kör SM på hemvägen.

   Radera
  3. Hehe, ja, som sagt många av dessa är inte spikade utan det kan bli stora förändringar. Kraftloppet och Obbola är nog de mest säkra korten. FÖrutom våra egna tävlingar.

   Radera