tisdag 27 mars 2018

Vinterns mesta tröskelpass 4x8 minuter

Har varit inne i ett lite längre tröskelblock nu, 3 veckor. Det beror på att vi ska vara i familjens stuga i fjällen över påsk och jag misstänker att det inte blir ideal träning, så viloveckan är planerad till dessa dagar. Därför fick jag förlänga tröskelblocket lite. Men jag har också kört lite VO2max under de här blocket.

Hur som helst igår kväll var jag på gymmet och körde styrka. Körde lite hårdare med benen än jag brukar, just eftersom det kommer vilodagar. Benböj 3x5x80 kg som arbets-set. Sedan 4x10x50 kg utfallsteg, 4x8x50 kg skivstångsrodd och så 4x6 dips där de första 2 seten var viktade. Där nån stans tappade jag farten och motivationen att trycka på. Avslutade med lite flyes för baksidan axlarna sen fick de va bra.

Ikväll var det sedan åter igen dags för 4x8 minuter tröskelintervaller, som blivit vinterns mest körda pass tror jag. Jag laddade på med 295 watt i snitt, nytt rekord, och lyckades hålla mig inom pulsspannet så när som några enstaka slag över i sista intervallen. För tröskelintervaller så handlar det inte om en maxning på samma sätt som för 4x4 min till exempel. Jag skulle nog klara mer men inte utan att spränga pulsnivåerna för tröskelträning. Så rekord kan man prata om men det handlar om att ändå vara inom pulsnivåerna. Försöker ligga max 3% över tröskelpuls. Så de kändes skönt att det inte spårade. Sista halvan av sista intervallen var över 90% maxpuls hela vägen, men aldrig högre än 93%. Helt lagom skulle jag säga. Så jag får nog börja ha detta som min nya nivå.

Pulskurva 4x8min
Effekt och puls för de senaste passen kan man se i tabellen nedan.

Effekt, snittpuls och maxpuls för de senaste 4x8min passen.
Pulsen ligger högre nu för det senaste passet men det känns ändå som en ny bra nivå att försöka hålla. Eller såklart vill jag upp och köra över 300 watt och det tror jag ligger i korten framöver om jag får vara frisk. Snart ska man ju börja köra ute och nog kommer man sakna effektsiffrorna. Hur ska jag kunna låta blir att köpa en effektmätare på hela långa sommarn... Får väl köra nått pass i källarn' när det regnar för att stämma av effektutvecklingen =)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar