tisdag 30 mars 2021

Cykelväskor

Detta inlägg är sponsrat av www.tooorch.com

Jag har under hela vintern kört med sadelväska på vintercykeln.  

Sadelväska på vintercykeln

Det har funkat helt perfekt. Med det menar jag att jag aldrig har behövt öppna den på hela vintern! För mig är syftet med väskan enkelt

Slippa ha fickorna totalt proppfulla med saker

Utan att kompromissa med vad man har med sig. Jag har valt att inte ha tex energi som bars i väskan, för att det är enklare att bara ta det ur fickorna i farten. Eller ja, på vintern så stannar jag faktiskt oftast ändå. Dels isigt och dels när jag kör med lobstervantar är fingerfärdigheten inte vad de borde vara. Sen när man är lite kall tappar man ytterligare några % förmåga.

Sen vill jag ha en så liten väska som möjligt. Jag köpte faktiskt 2 stycken mindre innan jag valde denna. Först en på 250 ml, den var alldeles för liten, sen en på 400 ml tror jag, men inte heller den rymde allt jag jag ville ha med. Så den jag till slut landade på är 0.6 liter. Då får jag med allt jag vill ha i den men utan att det "skramlar runt", det ryms nog någon liten pryl till.

Det jag har i väskan är: 
  • Slang
  • Däckverktyg
  • Kolsyrepatron
  • Miniverktyg(multi)
Det är skönt att slippa ha framför allt de hårda delarna som verktyg och patron i fickorna. Det är också jätteskönt att slippa packa med sig och packa upp dessa saker varje tur. Utan man vet att cykeln är klar med all reservutrustning. Bara att stoppa på sig energi + telefon i fickorna sen drar man.

Ska du köpa väska rekommenderar jag att:
  • Tänk noga ut vad du ska använda den till(vad du ska ha i den)
  • Köp en väska som är exakt(!) lagom stor
  • Välj en infästning som passar dig (jag har en sån som klickar fast i sadelrälsen och ger färre remmar)
Det finns fler typer av väskor, burritobags är rätt populärt där den hänger under styret. Det är på ett vis ett fiffigt ställe, jag brukar låta batteriet till lampan hänga där på samma sätt. Men har inget sug efter något styrväska. Känns mer som en landsvägsgrej. 

Något som är styggt, men egentligen väldigt praktiskt är en sån väska som fäster uppepå ramen mot styrstammen. Det är egentligen enda väskan som har access medan man cyklar. Att fylla en sån med smågodis måste vara ett av de smartaste sätten att ha med energi. Men det är ju inte särskilt snyggt så det är väl en avvägning. På en vintercykel, varför inte? Men kanske inte på tävlingshojen...

Är du sugen på att köpa ny cykelväska kan jag verkligen rekommendera den nya svenska sajten tooorch.com som har ett grymt utbud både av cykelväskor och andra tillbehör.--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar