lördag 3 april 2021

Stukad påskkyckling

Jag hade ju redan planerat att ta det rätt lugnt med träningen över påsken, dels då jag hade lite förkylning veckan innan och sen bara allmänt för att få en lite omladdning.

Nu blev dock påsken ÄNNU lugnare än planerat. När jag skulle packa ur takboxen hoppade jag ned och landade i en grop (eller nått) och stukade foten! Jag slängde mig ned för att inte belasta snedtrampet så mycket men jag kände direkt att något inte vara som de skulle, de gjorde ont i fotleden. 

Jag har stukat foten rejält tidigare och blev livrädd, bröt typ ihop då jag i princip såg hela säsongen passera revy för mina ögon, precis när den roligare delen av cykling skulle börja. Hade de blivit så illa som förra gången hade jag inte kunnat cykla på 6-8 veckor.

Den här gången var jag dock sjukt snabb att åtgärda, fick tag på linda och snörade åt foten som ett skruvstäd. Tårna blev lila efter bara några minuter. Ungefär varje 15 minuter så släppte jag upp det och lindade om det stenhårt igen. Allt för att inte svullnaden ska ha en chans. Sen foten i högläge då.



Det fungerade bra, det blev väldigt lite svullnad, och efter några timmar med hårt linda så gjorde jag den lösare så jag kunde ha på den över tid, och har sedan haft linda 2 dagar nu.

Det kändes ganska snabbt att de inte var så illa som den förra gången, utan jag har kunnat stödja på foten och rörelser upp och ned utan smärta. Det är fortfarande ömt i sidled.

Nu efter 2 dagar så är det en liten svullnad under fotknölen och en blödning som vandrar nedåt. Så nog var de en smäll, men tacksamt inte som sist.



Jag var till och med ute och sprang ett par kilometer idag lördag och det gick rätt bra, tog det såklart extremt lugnt och gick delar. Även om de känns bra så vill jag inte börja överbelasta
 i onödan. Det är mindre viktigt vilken puls jag har på ett 1 h pass nu än om fotleden blir överblestad och ger mer strul längre fram.

Jag känner man faktiskt ganska "professionell" när man är ute och tar det extremt lugnt. De är bigger picture tänk och insikten att just detta pass spelar mindre roll i helheten om jag har zon 2 eller zon 1 på pulsen =)

Det kändes dock ganska lovande och kan man springa så är ju cykling ännu bättre för de är så snällt. SÅ jag kommer nog kunna träna som vanligt när jag väl kommer hem till cykeln. Har i påsk blir det fortsatt bara lugna löprundor som träning. Det är ganska bra fotledsträning också så de passar väl bra. 

Det som var synd var att jag skulle ha följt med brorsan på en topptur i fredags men jag ville inte riskera någon onödigt belastning på foten om det var issigt och huggigt i åkningen så jag ställde in det. De var också där jag hade tänkt få lite mer träningstid under den här helgen, det blir oftast kring 2-3 timmar att gå uppför. Men det blev inget som sagt.
 



Nu börjar jag vara riktigt laddad för att komma hem igen, kanske kunna stoppa undan vinterkängorna och ta fram sommarskorna och så ut och få mata lite utomhuspass utan vatten på ryggen och ha de i flaskor. Kommer känna mig snabb! Ser också fram emot att få köra lite mer nyckelpass, köra lite hårt i längre pass, ladda på med energi på långpass och så vidare. Spetsa till det lite och inte bara köra sammahela tiden! Sen när väl en stig kommer fram tillslut så blir det eufori!

Glad påsk! (träna inte allt för mycket nu, utan ge mig en chans!?)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar