tisdag 20 april 2021

Utepremiär för intensitet - 10x4 min

Nu har jag kört årets första pass med intensitet utomhus.

Skippade också för första gången mina vinterskor för sommarskorna med skoöverdrag. Vilken känsla! Så direkt respons. Men, fortfarande lite kallt jag var ute på kvällen och där efter kl 20 så blev det rätt kalla tår och de blev också så mörkt att jag hade behövt lampor.

Jag körde ett stabilt tröskel-pass för att börja vänja mig att ta i även utomhus. 10x4-1 kring CP alltså. Det kördes på platt väg och snitteffekten hamnade mellan 330 och 350 med de flesta kring 340 watt. 

Effektfördelning 10x4 min

Jag hade min CP inställd på 325 watt innan detta, men det var ju bara att lyfta upp 15 watt till 340 nu i alla fall. Pulsen visas nedan och jag hade inte 1 sekund i pulszon 5 och snittpulsen för intervallerna var kring 160-162 så 5-6 slag under tröskel.
Känslan var att fysiologiskt var de inte så tufft, men däremot är det en annan sak att hålla en snitteffekt utomhus. Effekten svänger och far, den drar iväg till 400 watt och så slår man av och då är man på 280 watt och så ökar man igen. Det kräver lite "fine tuning" innan man kan ligga och hålla sin effekt bara. På så vis krävdes det rätt mycket fokusering för att lösa snittet. Sen naturliga variationer i lutningen krånglar till det ytterligare, speciellt när de går utför krävs de verkligen fokus för att hålla upp trycket. 

Samtidigt är det bra för mig att intervallerna också går utför ibland för det är oftast utför efter en backe man flyger av.

Nu hoppas jag kunna hitta någon stigsnutt att gasa lite på snart, och det finns några uppslag faktiskt.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar