lördag 17 april 2021

Tävlingarna är igång!

Nu drar tävlingarna igång! Kul att se att de races äntligen!

Inlägget innehåller annonslänkar till cykloteket.

Det var lite långt att åka 120 mil enkel till Varberg för en västgötacup, så jag skjuter på det något. Det var rejält startfält och märks att många vill komma igång och testa formen. 

Nu med 2 veckors varsel poppade det också upp att de ska vara race i Huskvarna 1 maj. Hade varit väldigt roligt att köra! Meen återigen 110 mil enkel. Hade varit fint att få in en tävlingspremiär bara få köra igång och att köra ett race redan nu skulle (eventuellt) gå att ta mest som träning. Jag har ju inte cyklat en meter stig än. Jag har faktiskt inte ens sett en stig, vi har fortfarande rätt mycket snö. Kanske kan jag leta åt någon solbacke och hitta några meter barmark. Men att tro att man ska ha någon vidare tävlingsfart är ju inte på kartan. Dels ingen timing och känsla i skogen än, men sen också att jag inte kört någon tävlingsfart och testvarv och den typen av pass. Utan bara distans och strukturerade intervaller, det behövs till lite mer tävlingslik träning för att slipa upp det.

Men att åka 110 mil för att få en premiär där man "inte bryr sig" (yeah right!) om resultatet känns häftigt. Man måste ju ta ledigt från jobbet osv. Tror fortfarande jag spetsar mot Falun sista helgen i maj. Om det inte poppar upp fler race i "närområdet" dvs inom 75 mil enkel ;)

Ett annat intressant race som dök upp var Åre 900 Hillclimb som är under Åre bike festival. Som det låter, 900 hm upp för Åreskutan. Vore häftigt att testa, och jag som alltid tjatar om att de är för lite backar skulle nog få lov att vara tyst den dagen åtminstone. Då får man nog dreva ned cykeln lite gran faktiskt. Får se hur det passar med övriga planer under sommaren. 

Träningen har gått riktigt bra sedan påskens viloperiod. Loggar bra timmar och får även in fina intervaller. Pulskinetiken, alltså hur snabbt pulsen reagerar, har varit väldigt snabb sedan avbrottet. Pulsen går väldigt snabbt upp och hamnar också ganska högt mot "väntat". Det är inte konstigt efter en period av vila. Desto mer "nedtränad" eller jag skulle kanske kalla det genomtränad jag blir så brukar pulsen dels inte bli fullt så hög men också reagera trögare och inte sticka iväg. 

Har nu börjat väva in anaeraoba intervaller som till exempel 1-2:or och 30-30. I det här fallet körs dessa alltså inte som över-under utan fullt ställ på arbetet och så vila mellan. 30-30 tex så körde jag drygt 515 watt och sen vila. Det var kontrollerat, skulle gå plåga sig mer.  

Torsdagkväll - en 2 h zon 2 pass utan att hålla igen i backarna, så lite gnet. 
 
Får nu och då in positiv feedback från mina träningsprogram, vilket är väldigt roligt att höra att cyklisterna som följer dem utvecklas och blir starkare!

Jag fick en idé att sätta ihop ett tävlingsförberedande 8 veckors program att komplettera övriga program med. Då gjort för utomhus primärt. Om det låter intressant så hör av er, om jag märker att de efterfrågas så kan jag bli motiverad att lägga ned tid på att ta fram det.

Reklam

Cykloteket har nyligen börjat sälja 7mesh som är ett kanadensiskt cykelklädmärke som jag hört bara bra saker om. Jag har inte hunnit testa något själv, men de som kan prylar rekommenderar dem.


Kika på prylarna här:
Cykloteket - 7mesh (annonslänk)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar