söndag 11 april 2021

Fin veckovolym

Klarade mig med blotta förskräckelsen efter stukningen av foten under påsken. 

Den här första veckan efter förkylning och sedan stukning har däremot fått bra flyt direkt. Efter sista "slaskpasset med löpning uppe i fjälls i måndags så har jag haft kanonvolym. Det har blivit 3 distanspass över 3 h och 2 intervallpass med bra kvalité. Totalt drygt 15 timmar träning! Troligen inte långt från rekord för mig. Men allt handlar ju om vad man kan upprätthålla över tid och en bra vecka ger jag inte mycket för. Men ändå gäller det är glädjas då man får till volymen.

Kroppen är nog lite seg från förkylningen innan dock för jag fick slita ont på 3-1:orna i onsdags. Både tunga, stumma ben från 3 dagar löpning och även centralt så fick jag slita hela vägen. Slutade väl sådär 10 watt lågt i snitt. Vilket jag ändå tyckte var rätt ok, 10 watt är ju typ 3% och om dåliga pass ligger 3% lågt, ja, då ska man inte klaga. Men mer än effekten så är det känsla jag jagar och den var som sagt mycket slitsam rakt igenom. 


Jag körde också det första passet med anaerob tolerans för säsongen 2021. 10 stycken 1-2:or. Siktade lågt på effekten och det var väl inga större problem att genomföra, men lite ovan är både ben och huvud på den typen av belastning och smärta. Så där finns det mycket att hämta framöver förhoppningsvis.

De senaste distanspasset så var det alltså FULL vinter. Hade lika väl kunnat vara februari! Ändå en fin dag, soligt och kring 0 gradigt. Men nu börjar jag vara rejält less på att dels kläs sig i 30 minuter och dels att alltid vara småkall om fingrar och tår. Idag, söndag, var det första passet för året då jag körde utan lobsterhandskarna, och bara tog fingerhandskar (dock fortfarande med pogies). Jag skippade också vindjackan och körde enbart underställ och flossad tröja+väst. Riktigt skönt. 

Jag avslutade veckan med ett rullpass på 90 minuter istället för att ta en helvila. Kände att en cykeltur återhämtade mig mer än helvila denna dag och jag tog det extremt lugnt för att det verkligen ska bli en reset och att jag sen ska vara reda att pusha på i 6-7 dagar utan vila igen.

Grusvägarna här börjar vara av varierande kvalité nu så jag håller mig på de stora vägarna tills de får torka upp lite mer. Men ser fram emot att kunna vara lite mer kreativ med vägvalen snart. Jag blir väldigt less av att köra dels på samma vägar och dels på stora, tråkiga vägar. 

Vi hörs!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar