fredag 28 maj 2021

Förväntan

Dags för ett lite inför-race inlägg. Relativt lugn i kroppen ännu Det börjar kännas ordentligt i kroppen nu och det kommer troligen eskalera mer under helgen.

Utgångsläget känns bra! Så bra jag hade kunnat räkna med. Jag har kunnat träna hyfsat ohindrat långa perioder. Jag hade ett litet break där kring påsk med stukad fot och lätt förkylning, men det är inget jag tror haft någon större negativ påverkan på kapaciteten nu.

I termer av effektsiffror ligger jag mycket bra till, har med små marginaler slagit mina egna effektrekord på några av min vanligare intervallpass, som både 3-1:or och 1-2:or. Så det känns som att benen finns där. Sen känner jag av pollen just nu, men de tror jag alla gör mer eller mindre. Man känner sig trött och lite trög överlag. 

På så vis känner jag mig nöjd med det arbete jag har lagt ned och jag borde vara redo för race, finns inget direkt kvar i träningsväg jag skulle vilja hinna med. Det enda är såklart att faktiskt tävla och att cykla med andra, där är jag ännu lite "rostig".

Det är skönt i alla fall att vara tillfreds med förberedelserna och om jag slipper material-strul och pollen-chock så borde jag få ett rättvist resultat. Såklart krävs att huvudet är med hela vägen till mål och att man kan hålla skaplig fart i stöket. Det två svåraste A-linjerna (stentrappan och stora hopplinjen) har de stäng för att minimera eventuell belastning på vården och det var faktiskt lite skönt, då slipper jag grubbla över att hantera dem på varv 6 när man helt mos i både huvud och kropp.   

Hur nöjd jag blir kommer jag (försöka) basera mest på känslan i loppet och genomförandet!  

Jag vet inte var jag kommer starta, men hoppas att slippa vara absolut sist! De ska seeda på swecup och jag körde ingen swecup ifjol, men jag har startnummer 11 så möjligen har de vägt in SM också, ah, det är inte så noga. Men första delen på första backen, efter startloopen, är väldigt "one line" och där blir de köer om det är mycket folk. Elit startar tillsammans med junior så det blir 40 elit + 35 juniorer, blir mycket folk på banan! 

Vi fick också våra teamkläder levererat igår, det är vad man inom Lean kallar, "just in time"! Blir roligt att få representera i aktuell färguppsättning! Jag får med min teamkompis Andreas Vikström till tävlingen, blir roligt att följas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar