onsdag 19 maj 2021

Anmäld till första racet, 1-2:or och uppladdning

Nu börjar det verkligen dra ihop sig! Idag anmälde jag mig till Lugnet XCO om 2 veckor!

Jag har ett samarbete med Rudy Project.


Såklart nervös redan vid anmälan =)

Blir roligt och tufft att börja med ett sånt "klass-race" med 175 hm/varv och A-linjer i WC klass. Men det ska bli väldigt kul, lär bli vasst startfält då alla vargar är hungriga att tävla. Redan ett bra gäng snabba as anmälda!

Tuggens kraftstation - POWER

----------------------------
Gillar verkligen min nya shades från Rudy Project, Spinshield. Det har bra attityd och färgen bör enligt mina beräkningar matcha vårt kit rätt bra. Och även de kläderna är något jag ser fram emot att få testa nu!

Rudy project kan man tex köpa hos Bike and Ski center i Umeå.
----------------------------


Träningen

Har senaste veckorna ökat upp antalet anaeroba pass ordentligt. Både tolerans och produktion. En recap av vad jag menar med dessa termer. Tolerans innebär förmågan att upprepade hög effekt utan full vila. Favoritpasset där är 1-2:or. Alltså 1 min HÅRT och så 2 min rull, upprepa efter (o)behag. Produktion handlar istället om förmågan att producera mycket laktat på kort tid, alltså explosivitet. Där är klassiska intervaller tex 8x30 sek på max, med 4-5 minuters vila. 

Senast i måndags körde jag ett riktigt bra pass med 20 stycken 1-2:or, man kör alltså intervaller en hel timme. Mitt rekord på effekten på 20 stycken är från 2020 och låg på 450 W, vilket var ett av de årets prestationsmål för vinterträningen. Nu fixade jag 475 W på 20 stycken! Kändes roligt att få upp det så jämt och fint. Med morgonvikten så gav det kring 7 W/kg. Det händer saker i benen där efter 15 stycken, man blir rätt stum. Men det var inte någon fara för genomförandet. Det är svårt med just 20 för man måste hålla igen i början så de första blir inte så besvärande om man ska orka hela vägen.


Annars har jag velat lite hur jag göra med träningen in mot race här. Men jag bestämde precis nyss att jag måste lugna mig lite, jag kommer hellre på race pigg och taggad än nästan överkokt. Jag tycker jag känner det på hur jobbigt det känns att ge sig iväg när barnen somnat. Kändes verkligen tungt idag, så behöver jag troligen egentligen vila. I vanliga fall så kör jag passet ändå, eftersom kontinuitet och volym över tid ger så bra resultat. Men nu med 2 veckor kvar så spelar det inte varje pass så stor roll, viktigare kroppen känns positiv till att ta i. Därför tog jag idag vilodag trots att jag bara kört 2 pass sedan förra vilodagen. Man kan inte få allt och man måste välja linje. 

Det blir två race nu, 2 helger på rad, och sedan är det inte så många fler race i juni. Därför släpper jag upp lite nu och hoppas på pigga ben och kan sedan under juni trycka till lite mer igen under ett par veckor och bygga mot resten av sommaren. Jag tror pollen påverkar den här perioden också att man känner sig allmänt trött. Sen har jag lite känning i vaden, det gör inte ont men den sträcker och spontanrycker lite när jag bara sitter i soffan eller jobbar. De är säkert någon liten form av överbelastning så bra den får vila lite kanske. Lär ju ändå ha rejält kramp i vaderna 6:e gången upp för Lugnet.

Så det blir nu lite fler vilodagar blandad med hårdare pass ute på stigar så mycket som möjligt. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar: