måndag 24 maj 2021

Svårt att hålla igen med träningen

Jag skrev i förra inlägget att jag skulle försöka ta det lite lugnare med träningen. Jag måste säga att det misslyckades jag med. 

Förra veckan, som då skulle "va lugnare" fick jag ändå ihop 10 timmar. Det var inget distanspass över 2:30 men alla dagar var kring 1:30 med bara en vilodag och då får man ändå ihop lite tid. Dessutom blev det 4 intervallpass! 

20 x 1-2:or (475 watt)
5 varv XCO (45 min race pace)
4 x 5 min 30-30 (550 watt)
3 x (10 min SP + 6 min 40-20)

Totaltid på intensitet blev alltså kring 2 timmar eller 20% av totalen, vilket är rätt mycket. 

Så, jag, jag tror jag övergjorde min lugnare vecka rätt rejält mot för det jag hade tänkt. Men däremot har jag oftast vara rätt bra när jag tränat på mycket, så det gör nog inget. MEN, nu sista veckan måste jag lugna mig! Kommer att bli 2 vilodagar i veckan innan tävlingen. Men jag vill ut i skogen och få så mycket stigkänsla jag kan hitta, finns mycket att tjäna på flyt på lugnet.
Jag lyckades få tag på ett reglage och som tur var kunde Patrik på Cykelgaraget  på mycket kort varsel fixa utbyte av mitt strulande reglage. Har inte hört något kring reklamationen än men troligt så tar sånt där tid. Jag hade egentligen vilja lära mig själv att montera, men problemet är att jag alltid är så stressad när jag ska skruva att det är hög risk att något blir fel. Stressad eftersom det ska göras när barnen sover, och det är också när barnen sover all träning på vardagarna ska göras. Och en sån grej som då måste vara klar till dagen efter för att cykeln annars inte är brukbar gör det stressande. Så nu då det dessutom var så nära på tävling såg jag till att ett proffs fick göra det, så hinner jag köra in det lite under veckan. Ska bara byta däck till Racgin ralph och byta klinga till 36t så är cykeln klar sen.

 Vi har fortfarande inte fått våra teamkläder för 2021 så vi får se om de blir att racea i "legacy" kit från ifjol. Hoppas de kommer i slutet på veckan, det är prognosen, men allt går trögare nu post-covid.

Det är 33 anmälda till Lugnet XCO och det ser ut att bli tufft motstånd, som sig bör. Försöker hela tiden tänka att den första tävlingen inte ska bli för stor grej. Mer att det blir kul att komma igång och att för köra ett race och påminna sig om hur det var. Men det kommer nog inte huvudet ställa upp på när det drar ihop sig, men det är ingen vits att försöka påverka hur man upplever det utan bara acceptera och åka med i kropp och knopp.

Kände när jag körde 45 min race pace på stig att jag blev trött i ryggslutet. Det är en del av specificiteten som man får av att köra med riktigt MTB. Benen har ju fått sitt hela vintern med överkroppen är rätt inaktiv både på monakr och på lugna distanspass. Så det blir något att vara beredd på på tävlingen, att ryggslutet kan få en lång dag.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar