onsdag 6 oktober 2021

Avslagen stämning

Varit riktigt tung sedan KM:et och säsongsfinalen. Inte haft ett uns av träningssug. 

Vilade 2 dagar först och sedan skaffade jag klippkort till gymmet igen och dammade av första gympasset på evigheter. Bara låga vikter, låga reps, vänja in kroppen lite utan att bli förstörd.

Jag har tappat väldigt mycket styrka, och även muskelmassa. Det syns mest på mitt ass som försvunnit. Så från nu kommer jag bara följa fitnesstjejer på insta som lovar sjuka booty gains! Nej, men skämt åsido jag kommer lägga minst 2 pass/vecka på gym resten av det här året, se till att få in bra arbete i ben, bål och rygg framför allt.

Idag har jag vaccinerat mig första dosen, väntade till säsongen var slut, så kanske lite seg från det också.

Men jag har verkligen ingen stress att jag måste träna den här veckan. Blir nästan som lite bakis efter säsongen, lite deppig på nått vis när målen är slut. Går inte förklara. Vet inte ens om det är så eller bara allmän höst lågtryck, dålig sömn. 

Kollat träningsdagboken och jag hade ju velat komma upp i 500 timmar träning i år (1 nov-31 okt), men det kommer jag inte fixa. Har varit sjuk för mycket, det blev en vecka kring påsk, 1 vecka i juni, 1 vecka i juli och så nu 1-2 veckor här på hösten. Det har kostat tid jag inte hunnit ta igen på övriga veckor. Skulle krävas typ 50 timmar träning i oktober och de är ju orimligt. Dessutom volymmålet är ju ett processmål för att nå andra mål, så att bara jaga timmarna nu är noll intressant. Har haft som delmål att få ihop 45 timmar varje månad. Det har jag klarat hela vintern från december då jag började. Men sedan sommaren har jag missat det några månader och helt tankat i september. Har ju funderat jättemycket på sista tiden kring hur jag ska göra till nästa år. Allt är på bordet. Lägga av eller försöka göra en sista bra säsong i elit. Kanske skriver mer kring hur jag resonerar en annan gång. Men behöver *inte fokusera* på det ett tag och känna hur det börjar kännas med motivationen. Den pendlar också mellan högt och lågt, mellan jag ska göra allt rätt och jag vill slippa stressen att alltid dunka in bra träning. Men jag får känna vad det kan växa fram för eld här framöver. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

2 kommentarer:

  1. Skulle vara intressant om du bytte xc-raketen mot lite mer slaglängd och gjorde en endurosatsning 👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det vore roligt! Tänker att jag för eller senare vill testa en endurotävling, sen om det blir någon riktigt satsning vet jag inte. Men kul format!

      Radera