onsdag 13 oktober 2021

Säsong 2021

Tänkte försöka göra en kortfattad summering av säsongen 2021.

Det blev totalt 10 tävlingar i sommar och resultaten blev:

17:e Lugnet XCO
3:a Fjällturen
18:e SM XCC
14:e SM XCO
6:a Järfälla XCO
1: Kraftloppet
2:a Tolvtjärnsloppet
4:a WMR
1:a BikeBoost
2:a Obbola XCO

Racerapporter för alla tävlingar finns på den här sidan: Race reports

Jag får vara riktigt nöjd med den raden! Det är inget resultat som direkt sticker ut som verkligen det bästa. Men spontant är jag mest nöjd med SM XCO samt helgen med 1:a och 2:a i norrlandsracen (kraft+tolvis). Minst lyckat blev WMR på hemmaplan, men då var jag inte i ordning helt enkelt. Inget resultat annars som jag är direkt missnöjd med. 

Om man tittar på träningen på lite fågelperspektiv så ser fitness och freshness ut som nedan. Den jag har i golden cheetah är bättre, då den är mer anpassad och tar hänsyn till monarkpass på ett bättre sätt. Men på strava är tävlingarna visualiserade så jag visar ändå den. Jag har tre tydliga hack i kurvan. Stukad fot + förkyld kring påsk i mars. Sedan förkyld 1 vecka i juni då jag fick hoppa över Borlänge Tour och nästan en vecka 1 juli. Sedan från WMR och framåt så kom jag aldrig riktigt igång igen på grund av ytterligare förkylningar i huset.

Det är ändå rätt oflyt med 3 veckor förkylning mellan mars och juli. Svårt att säga hur mycket det påverkat kapaciteten efter det, men att det gjort det kan man nog säga med säkerhet. Men jag gjorde bra siffror efter junidippen och precis innan jag blev förkyld igen i juli. Det var där mellan jag satte 400 watt i 10 minuter. Men sen förkyld igen då. Några dagar efter en bra träningsperiod kan man ofta lösa okej eftersom det blir som en återhämtningsvecka. Men då det blir upprepade vändor eller längre perioder så blir det svårt att "försvara" formen och de krävs några veckor återuppbyggnad för att få tillbaka samma tålighet för hårdare träning. 

Kommer efter oktober slut gå igenom mer i detalj träningsdata för året och se hur det ser ut. --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar