fredag 17 juni 2022

5 x 90 sek - anaeroba intervaller

Här om kvällen körde jag att rätt roligt, men tufft pass. 

Själva huvudarbetet bestod "bara" av 5 x 90 sekunder. Men alla som testat vet att detta är ganska hårt, gjort rätt. Nu när det är tävlingar var och varannan helg har det blivit så att jag försöker få in ett pass med anaerobt arbete på veckan och sen ett hårdare prep-pass. Mer än så hinner man inte, resten av passen blir lugna volympass. Även 2 intervallpass på en vecka mellan race kan bli för tufft, så man får vara lite försiktigt. 

Men nu körde jag alltså 90 sekundare och sedan mellan dem blev det lång vila där jag körde en teknisk, brant och rolig stig nedför berget för att träna på att använda dropper posten på ett bra sätt. Kommer att behövas mycket mer träning där innan allt sitter i muskelminne. 

Såhär såg en typisk profil ut på själva arbetsintervallen. Effekt kring 600-700 watt första minuten och medan backen är brant och sandig sedan dalar den och snittet sjunker ned mot 540 watt på 90 sek. På slutet planar det ut och man sätter sig ned från att ha stått den tyngsta delen i backen.Kollar man W bal stress så ser man att det är tufft. Nere och jobbar mot 1-3 kJ kvar i "tanken". Det var ju inte meningen att bli ett max-pass heller så att den inte bottnar är inte fel. Skulle jag gå för max bara 1 gång så skulle jag nog kunna krydda denna effekt en del och då skulle w bal säkert bottna eller gå något under, så jag tycker den ser ut att stämma hyfsat modellen. 

Snitteffekterna på ~90 sek blev 537 W,  531 W, 529 W, 521 W och 500 W. Det kändes och syns i siffrorna att jag började ha tagit det bästa ur kroppen på den 5:e. När man tränar ute blir det mer så att man kör så hårt att man inte riktigt orkar sista intervallerna på samma sätt så ligger man bra. Det blir inte lika analytiskt exakt som inomhus där man vet inom ett par watt vad man ska klara och då bara genomför det. Så jag tycker inte de gör något att krokna lite på slutet, än om man inte vill att det blir för mycket. 

7.5 minuter arbete, men jag blir oftast väldigt matt i kroppen på kvällen efter anaeroba pass. Man står och lutar sig med huvudet mot väggen när man står någonstans, väldigt spak. 

Så här såg CP kurvan för passet ut:


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar