onsdag 15 juni 2022

Första intrycket - Dropper post

Nu har jag äntligen fått igång min dropper! 

Först liten review på några race reporter om någon missat. Många läser race reporterna och har du missat några så finns årets race länkade här: 

och så helgens race 
Race report Kraftloppet

Dåså, dropper!
Det var Patrik på Cykelgaraget som hjälpte mig att montera den. Stort tack, jag hade nog inte fixat det själv då de visst var lite komplext.

Droppern är en Bike Yoke Divine SL 100 mm, steglös.  

Foto Patrik Isaksson

Körde första passet ikväll och wow!! Vilken häftig känsla. Jag körde ett mycket tekniskt utförssegment med branta dropp och bra kurvor. Riktigt anpassat för att gynna dropper, och som de gjorde det. Jag slog KOM och hade 5 tider alla under mitt tidigare rekord. Inget kändes riktigt som ett hinder längre när sadeln var borta, branta grejer känns platta, kurvor kändes större. Större skillnad jag hade tänkt.

Sen är jag såklart van att alltid på släta microsegment kunna sätta mig på sadeln och trampa några tramp och sen ställa mig igen. Det fick jag inte riktigt till nu. Dels så är det ju träning i handhavande och sync mellan tumme och rumpa som behövs för att de ska sitta naturligt i muskelminnet. Nu behövde jag avdela ganska mycket tankeverksamhet åt det. Dessutom kom jag ibland åt dämparregalgen istället och så där. Och i vissa partier saknade jag nästan sadeln då den var sänkt ner lågt, för med den är jag van att stabilisera hela cykeln med hjälp av låren. 

Remoten är orbeas egen squidlock med inbyggde dropper också. Denna är jag väl inte helt såld på direkt, som Patrik också påpekat innan. På grund av konstruktionen så blir den ganska trög vilket krävde extra fokus för att få till det. Särskilt när man är i halvstök i lite fart och bara vill höja upp sadeln igen så hade jag svårt att göra det utan att kompromissa greppet om styret. Men det är troligen mycket vana i det också. Jag sneglar på en annan remote från DT swiss och får jag tag på en sån (slut i lager) så kommer jag nog testa den.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar